ĐUROVIĆ: “Stop inflaciji” se priključila i osiguravajuća kuća, pelet do kraja jula 230 eura, građani da kupuju sada - Volim Podgoricu

ĐUROVIĆ: “Stop inflaciji” se priključila i osiguravajuća kuća, pelet do kraja jula 230 eura, građani da kupuju sada

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je u emisiji „Info plus“ na ADRIA televiziji da je ponosan na akciju „Stop inflaciji“ o kojoj se, kako je rekao,  priča širom regiona. On je najavio da će se akciji priključiti jedna osiguravajuća kuća, koja će dati 20 posto popusta na osiguranje domaćinstva i putno osiguranje.

Đurović navodi da se se javila i tri proizvođača peleta, kao i da do kraja jula traje akcija, pa tona košta 230 eura sa PDV-om.

” To je najjeftinija cijena do sada. Pozivam građane da kupuju sada, da ne čekaju oktrobar. Sad im je šansa “, navodi Đurović.

Ministar ponavalja da očekuje rekordnu ljetnju sezonu, ako se, kako je rekao, po jutru dan poznaje.

On je pozvao izdavaoce privatnog smještaja da prijave svoje kapacitete i izađu iz sive zone.

” Kada nemate smještaj u hotelima, prirodno da se prelije u privatni smještaj. Oni koji regularno plaćaju poreze i takse želimo da budu zadovoljni. Oni koji su u suvoj zoni konačno treba da shvate da je potrebno da budu dio sistem i da plaćaju dažbine “, navodi on.

Potrebano je, kakao kaže, da budu dio šire priče.

Ipak, dodaje da je to teško kontrolisati.

“Relano, to ne ide baš lako ali nadam se da će inspekcije podići borbenu gotovost, kontrolisati nelegalni smještaj puno bolje. Izadavaoci da idu u korak sa vremenom, da se prijave i fiskalizuju, a to nisu specijalni troškovi “, poručuje Đurvić.

On navodi da su najveći problemi u Crnoj Gori putevi, aerodromi i čistoća.

“Čistoća je, moramo priznati, veliki problem. Moramo raditi na tome, raditi na pozivanju svijesti nas samih. Moramo da moramo da vodimo računa o našoj zemlji, da bude čista“”, rekao je on, dodajući da se nešto mora pod hitno preduzeti u vezi sa crnogorskim aerodromima.

On je podsjetio da se radi bulevar od Jaza do Tivta, koji će olakšati protok saboraćaja na tom dijelu crnogorskog primorja.

” Radi se put Mateševo – Kolašin. Da je sreće, on bi bio urađen u sklopu autoputa, ali nije se vodilo račauna. Sada mora da se vodi računa, uveliko teku radovi, idemo korak po korak, iako bih kao ministar volio da to ide brže “, zaključio je Đurović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com