“Dobili predloge za Komisiju za praćenje istraga”

Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavljeni su predlozi za članove nove Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Za predsjednika komisije Vlada je imenovala Mihaila Jovovića, programskog direktora “Vijesti”.

Nova komisija biće konstituisana nakon što njene članove i predsjednika imenuje Vlada.

“Komisiju će činiti predstavnici Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Tužilaštva, relevantnih medija i medijskih asocijacija, kao i iz NVO sektora”, navodi se u saopštenju.

Za predsjednika postojeće komisije Vlada je imenovala Mihaila Jovovića, programskog direktora “Vijesti”, nakon što je ostavku podnio Nikola Marković, bivši zamjenik glavnog i odgovornog urednika “Dan“-a.

“U cilju jačanja ingerencija i efikasnijeg rada, pred članovima nove Komisije naći će se predlog izmjene Statuta. Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je čvrsta obećanja partnera iz međunarodne zajednice da će, u cilju rasvjetljavanja napada na novinare i procesuiranja izvršilaca i nalogodavaca, imati ekspertsku i materijalnu podršku”, zaključili su iz MUP-a.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button