DODIK: Rusija spremna da izgradi gasovod i dvije elektrane u Republici Srpskoj - Volim Podgoricu

DODIK: Rusija spremna da izgradi gasovod i dvije elektrane u Republici Srpskoj

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Rusija spremna da investira i izgradi gasovod i dvije elektrane u Republici Srpskoj, prenijela je Radio-televizija Republike Srpske.

“Oni su donijeli sve njihove odluke na najvišem nivou. Ono što je ovdje kočnica je prolazak ispod Drine, koji se potpuno nerazumno sprečava od strane muslimanskog Sarajeva i muslimana. Vjerujem da ćemo naći načina da to pitanje riješimo- rekao je Dodik, govoreći o poslednjem susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dodik je poručio da će Republika Srpska morati da počne da vodi računa i da se istim njihovim aršinima mjeri i odnos Republike Srpske prema Federaciji BiH i ako ne može drugačije, da se na taj način pokuša doći do rješenja.

“Važno je da to počnemo činiti što je prije moguće- rekao je Dodik i naglasio je da je ovaj sastanak sa Putinom jedan od najkorisnijih koje su imali, kao i da je jedna od tema bila i energetska situacija.

” Mi u Republici Srpskoj imamo sreće da imamo dovoljno električne energije, ali nam je potrebna garancija da dobijemo za gas u onoj količini koju mi koristimo i za naftu. Time bi mogli da riješimo našu neizvijesnost- ocijenio je Dodik.

On je naveo da je dobio određene garancije za to da će se naći način da Republika Srpska dobije dovoljno potrebne količine i da će to biti, što se tiče gasa, u okviru dosadašnje cijene.

“To znači da je to negdje 460-480 eura, zavisno od transportnih usluga, za razliku od Evrope, koja plaća od 2.000 do 3.000, a vjerovatno će na zimu biti daleko više- smatra Dodik.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com