Đukanović dostavio dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini - Volim Podgoricu

Đukanović dostavio dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dostavio je Skupštini dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini, nakon što mu ga je predsjednica parlamenta Danijela Đurović vratila na doradu.

Đurović je juče obavijestila Đukanovića da njegov raniji zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se 30. septembra razmatrao predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore 27. saziva, nije uredan i ne ispunjava uslove propisane Ustavom i Poslovnikom Skupštine Crne Gore.

Prethodno je Kolegijum predsjednice Skupštine odlučio da ona vrati Đukanoviću predlog, jer nije dostavio predlog odluke o kojoj treba da se glasa.

Đukanović je u prvom predlogu za skraćenje mandata Skupštini najprije objasnio razloge zbog čega neće dati mandat Lekiću, a zatim je predložio skraćenje mandata Skupštini, čime se stvaraju uslovi za prijevremene parlamentarne izbore.

U dopunjenom Predlogu za skraćenje mandata Skupštini, kojeg je Đukanović juče dostavio, a na sajtu parlamenta je objavljen danas, predsjednik traži vanrednu sjednicu parlamenta 30. septembra, što je bio njegov raniji predlog.

U obrazloženju, Đukanović je naveo da nakon obavljenih konsultacija o mandataru za sastav vlade nije “stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi ponudila rješenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu”.

“Posebno na bezbjednosnom, imajući u vidu aktuelnu krizu u Evropi izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu, koja ima nesumnjive implikacije na bezbjednost Zapadnog Balkana”, naveo je Đukanović.

On je obavijestio Đurović da je obavio konsultacije sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP),Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske alternative (AA), Force, Demokratske unije Albanaca (DUA),Demokratske partije (DP) i Liberalne partije (LP).

Pozivu se, kako je naveo nijesu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com