“Dosta smo čekali, red je na djela!”

Zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) saopštili su juče da niko  ne obraća pažnju na njihove zahtjeve, ali  i poručili da neće odustati od protesta dok im nadležni ne obezbijede bolje uslove rada.

Prvog dana protesta ispred Ministarstva pravde,  predsjednik Sindikata ZIKS-a Nenad Rakočević ponovio je da traže usvajanje  akta o minimum procesa rada, uredbe o povećanju koeficijenta, kolektivnog ugovora, poboljšanje bezbjednosti i zaštitu zaposlenih od prijetnji…

“Diskiriminisani smo od svih u državi. Ne daju nam da idemo u penzije kao što su dali svim drugima, kao što su dali sebi povlašćene penzije. Ne daju nam uvećanje plata kao što su dali za 5.000 pripadnika policije, a mi na koje se puca, na koje se bacaju bombe,  kojima napadaju i prijete…  nama ne daju. Što su naše porodice i što smo mi gori od drugih, zašto nas  diskriminišu”, kazao je Rakočević.
Rekao je da država samo njima nije  izašla u susret  kada je riječ o penzionoj politici i uvećanju zarada uniformisanim licima.

“E, zato smo ovdje da tražimo”.

Rakočević je kazao da najmanje razumijevanja za njih imaju u resornom, Ministarstvu pravde.

On tvrdi da im je šefica Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija kazala: ‘Šta  vi hoćete, vi nijeste cijenjeni u društvu, niti kotirani. Vi nemate ugled’.

“Ovo je istina živa, ovo je rekla direktorica Direktorata.  Nećemo obećanja. Ovo je zadnji način  na koji možemo da izdejstvujemo  prava i hoćemo da nas nadležni tretiraju onako kako zaslužujemo”.
Rukovodilac mirnog okupljanja Predrag Spasojević obratio se čelnicima Ministarstva:  „Sa nama su danas prijatelji,  dođite i recite da nijesmo cijenjeni, siđite sa tog sprata kod radnika”.
Protest se  nastavlja danas.

(Vijesti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com