“Dosta smo čekali, red je na djela!”

Zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) saopštili su juče da niko  ne obraća pažnju na njihove zahtjeve, ali  i poručili da neće odustati od protesta dok im nadležni ne obezbijede bolje uslove rada.

Prvog dana protesta ispred Ministarstva pravde,  predsjednik Sindikata ZIKS-a Nenad Rakočević ponovio je da traže usvajanje  akta o minimum procesa rada, uredbe o povećanju koeficijenta, kolektivnog ugovora, poboljšanje bezbjednosti i zaštitu zaposlenih od prijetnji…

“Diskiriminisani smo od svih u državi. Ne daju nam da idemo u penzije kao što su dali svim drugima, kao što su dali sebi povlašćene penzije. Ne daju nam uvećanje plata kao što su dali za 5.000 pripadnika policije, a mi na koje se puca, na koje se bacaju bombe,  kojima napadaju i prijete…  nama ne daju. Što su naše porodice i što smo mi gori od drugih, zašto nas  diskriminišu”, kazao je Rakočević.
Rekao je da država samo njima nije  izašla u susret  kada je riječ o penzionoj politici i uvećanju zarada uniformisanim licima.

“E, zato smo ovdje da tražimo”.

Rakočević je kazao da najmanje razumijevanja za njih imaju u resornom, Ministarstvu pravde.

On tvrdi da im je šefica Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija kazala: ‘Šta  vi hoćete, vi nijeste cijenjeni u društvu, niti kotirani. Vi nemate ugled’.

“Ovo je istina živa, ovo je rekla direktorica Direktorata.  Nećemo obećanja. Ovo je zadnji način  na koji možemo da izdejstvujemo  prava i hoćemo da nas nadležni tretiraju onako kako zaslužujemo”.
Rukovodilac mirnog okupljanja Predrag Spasojević obratio se čelnicima Ministarstva:  „Sa nama su danas prijatelji,  dođite i recite da nijesmo cijenjeni, siđite sa tog sprata kod radnika”.
Protest se  nastavlja danas.

(Vijesti)

loading...

2 komentara

  1. Can I say what relief to uncover somebody that truly knows what theyre referring to on the web. You definitely learn how to bring a concern to light to make it essential. Lots more people ought to look at this and understand this side in the story. I cant believe youre less common because you absolutely possess the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com