DOSTAVIO IMOVINSKI KARTON: Pažin zarađivao oko 2800 eura

U posljednjoj godini mandata, potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin primao je uglavnom po 2.790 eura mjesečno, vidi se iz izvještaja o imovini i pihodima, koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da je funkcioner dužan u roku od 30 dana od prestanka javne funkcije da dostavi imovinski karton Agenciji. Ko to ne uradi, zakonom je propisana novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Član ili predsjednik je bio 16 radnih tijela pri Vladi ili ili instituciji Predsjednika Crne Gore, ali je samo iz Komisije za izradu građanskog zakonika prijavio da prima nakandu.

Pažin je, između ostalog, bio predsjednik Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Savjeta za vladavinu prava, Savjeta za reformu javne uprave, Savjeta za podsticanje i unapređenje primjene alternativnog rješavanja sporova…

Njegova supruga Nataša Pažin, koja radi u Zavodu za hidrometeorlogiju i seizmologiju, najveći dio godine primala je nepunih 550 eura, a u junu je iz Interreg IPA programa prijaviljen i prihod od 1.182 eura.

Na njega se vodi sva nepokretna imovina – stanovi od 47 i 128 i garaža od 19 metara kvadratnih. Manji stan je stekao kupovinom, a veći razmjenom. Pažin vozi “folksvagen pasat” iz 2015. godine, a supruga sedam godina stariji “mercedes b160” koje su stekli kupovinom.

Svoje vozilo, ministar je prijavio Agenciji početkom oktobra vanrednim kartonom kojim se prijavljuje uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura. Porodica ima akcije u “13. jul – Plantaže”. Pažin vraća dva kredita ukupne vrijednosti od oko 20.000 eura u ratama od 45,7 i 35,2 eura.

On nije dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

U zakonskom roku od 30 dana od dana odlaska sa funkcije, karton je Agenciji dostavila i ministarka nauke Sanja Damjanović.

U posljednjoj godini mandata, njena plata je uglavnom iznosila 1.607 eura. Ona je vlasnica stana od 47 metara kvadratnih i automobila “bmw” iz 1999. godine.

Damjanović odranije ima i ušteđeno 80.000 švajcarskih franaka i 50.000 eura. Ona je dala Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

(Vijesti)

loading...

1 komentar

  1. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my web site =). We could have a link exchange contract between us!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com