DPS: Amfilohije narodu šalje direktivu za koga da glasaju - Volim Podgoricu

DPS: Amfilohije narodu šalje direktivu za koga da glasaju

Demokratska partija socijalista ( DPS) navodi da je mitropolit Amfilohije, svojim “najnovijim “proglasom” (namijenjenom istoriji, jer mu u Beogradu svejedno ništa ne vjeruju)”, kao i da je tvrdnjom da se ne miješa, otvoreno i ciljno potvrdio da njegovo višegodišnje miješanje u politiku, pred predstojeće izbore doživljava svoju kulminaciju, i da on lično i njegovi najbliži saradnici uvlače SPC u partijsku izbornu kampanju.

“Da li kao nečiji izvršioci, ili je njihova autentična želja da prinesu Crnu Goru kao žrtvu na oltar srpstva, ili i jedno i drugo, svejedno je”, navodi se u saopštenju.

Kako dalje ističu, “naredbom “vjernom narodu“ da izađu na izbore i instrukcijama za koga da ne glasaju, jasno je da Amfilohije šalje direktivu za koga da glasaju. Svako razumije da su politički favoriti Amfilohija oni koji Crnu Goru vide kao provinciju Srbije, razdržavljenu teritorijalnu oblast koja bi se u pogodnom trenutku, nacionalno prekomponovana i očišćena od Crnogoraca priključila “srpskim zemljama”. To je san i Amfilohija, i njegovog političkog nalogodavca u Crnoj Gori Andrije Mandića ali i raznih falsifikatora istorije, koji su taj svoj “manifest” nedavno prezentirali u beogradskoj vladinoj “Politici”. Zato je svima jasno, da litije nisu nikad ni bile mirni protest protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. One su od samog početka pokušaj mobilizacije naroda da na predstojećim izborima glasaju za one koji im nude “srpsku Podgoricu”, o kojoj u sevdahu javno peva i patrijarh srpski Irinej.”

Iz DPS-a ističu da je mitropolit Amfilohije SPC u Crnoj Gori pozicionirao kao parapolitičku organizaciju.

“Svojim višegodišnjim činjenjem, političkim govorima u formi crkvenih besjeda, favorizovanjem opozicije, okupljanjem opozicionih lidera, forsiranjem zlokobne priče o nekakvom “ bratoubilaštvu”, uključivanjem sveštenstva u pobune protiv legitimne vlasti, kao nedavno u Budvi. Demokratska partija socijalista i njen predsjednik su samo stvari nazvali pravim imenom i to ćemo i ubuduće raditi, bez obzira koliko je neprijatna činjenica da jedna vjerska organizacija sebe kompromituje svojim neskrivenim političkim ambicijama.”

Kako dodaju, “DPS i njen predsjednik Milo Đukanović nisu trn u oku Amfilohijevoj crkvi zbog nekog zakona, makar se on bavio i vjerskim zajednicama, već zbog činjenice da smo na braniku koncepta Crne Gore, kao stabilne i sigurne države svih njenih građana u kojoj se pripadnici svih nacija i vjera osjećaju slobodno i ravnopravno.”

“U takvoj Crnoj Gori nema mjesta nacionalnim prebrojavanjima i raznim nacionalističkim eksperimentima. Tu predstavu u našoj Crnoj Gori nećete gledati, bez obzira na režiju i scenografiju koju ste planirali”, zaključuje se u saopštenju.

2 komentara

  1. АНФИЛОХИЈЕ ШАЉЕ ПОРУКУ НАРОДУ КА ПОШТЕЊУ А НЕ КАО ДПС ЛОПОВЛУКУ. ОТИМАЧИНИ. ПЉАЧКИ И СВЕМУ ШТО Није Свето.

  2. A što smeta režimu ako Amfilohije šalje bilo kakvu poruku? I on je građanin CG i ima pravo na mišljenje? Ako ga možete hapsiti i proterivati sveštenike SPC, mislite da to niko ne smije da komentariše.Jebo vas komunizam na kojem počivate!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com