DPS Nikšić: Mrak sa ulica uselio se i u Pozorište, smiješni pokušaji opravdanja izjave Jelića, jedina mjera jesu ostavke - Volim Podgoricu

DPS Nikšić: Mrak sa ulica uselio se i u Pozorište, smiješni pokušaji opravdanja izjave Jelića, jedina mjera jesu ostavke

Mrak sa nikšićkih ulica, uselio se i u Nikšićko pozorište, u kojem očigledno ne vide stvarnost, pa, ne stideći se, iznalaze opravdanja za skandaloznu izjavu umjetničkog direktora Janka Jelića, koji je kazao da je nasilje nad ženama izlizana tema, te da su žene te koje diskriminišu, saopšteno je iu nikšićkog Odbora DPS-a.

“Pitamo se samo otkud ljudska i moralna snaga izgovoriti da je priča o nasilju nad ženama stvar estetike. Koliko mali moraš biti da ovu sramotu smjestiš u kontekst pitanja estetike. I nijesu samo oni ti koji su pokušali da bace prašinu u oči građankama i građanima, učinio je to juče i Kovačević kvalifikujući Jelićev sramotni istup kao problem u komunikaciji i zahvaljujući mu se što je otvorio polemiku po ovom pitanju. N’o od onoga koji srednjim prstom namješta sat prilikom intoniranja himne, drugačije se nije ni očekivalo, al’ ostaje pitanje da li se Kovačević izruguje sa cjelokupnom crnogorskom javnošću ili sa samim sobom”, kažu u DPS Nikšić.

Naglašavaju da dok rukovodstvo Nikšičkog pozorišta zabranjuje predstave koje govore o važnim društvenim problemima i služe za podizanje svijesti, u Nikšiću mjesta ima za svetosavske pirove.

“I mada Jelić sigurno ne bi potrčao da kupi kartu za “IzloŽene”, uvjereni smo da je spreman da stane u red za kartu za koncert Danice Crnogorčević, kojoj Sportski centar Nikšić otvara svoja vrata, vjerovatno da je nagradi za skrnavljenje crnogorske himne i unižavanje državnih simbola Crne Gore. Na kraju, ali prije svega, ovaj skandal zahtijeva hitnu ostavku, ne samo Jelića, već i direktora Krulanovića i naravno glavnog skandal majstora, Marka Kovačevića”, zaključuju u Opštinskom odboru DPS Nikšić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com