Dr Đuković Savović: Monoklonska antitijela se koriste u početnoj fazi infekcije kovidom

Ministarstvo zdravlja Crne Gore, zahvaljujući donaciji Vlade SR Njemačke, obezbijedio je dodatne količine monoklonskih antitijela. Infektolog dr Ivana Đuković Savović je naglasila da se ovaj lijek koristi u početnoj fazi bolesti i da, osim alergijskih reakcija, nema neželjena dejstva.

“Crna Gora je dobila donaciju od Njemačke Vlade lijeka za borbu protiv COVID-19 u vidu monoklonskih antitijela koji je i ranije imala i koristila u liječenju COVID -19, ali sa ovom donacijim smo sigurniji za naredni period liječenja ove bolesti. Lijek je namijenjen pacijentima koji su na početku bolesti, koji imaju blagi vid bolesti, i koji imaju rizik od teških oblika bolesti. Prije svega hroničnih bolestika, starijih od 65 godina i na taj način ćemo spriječiti stvaranje teških oblika, kritičnih oblika bolesti i spriječićemo broj hospitalizacija” istakla je dr Đuković Savović.

“Lijek nema nekih neželjenih dejstava, izuzev alergijeskih reakcija, tako da je siguran i bezbjedan” pojasnila je dr Đuković Savović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com