Draganu Kovačeviću odbijeno jemstvo od 250 hiljada - Volim Podgoricu

Draganu Kovačeviću odbijeno jemstvo od 250 hiljada

Viši sud u Podgorici nije prihvatio jemstvo od 250.000 eura koje je ponudio bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević. On je nakon puštanja iz pritvora pobjegao iz zemlje i za njim je bila raspisana potjernica od strane Višeg suda. Aktuelni premijer Crne Gore Dritan Abazović tada je saopštio da crnogorski organi imaju informaciju da se Kovačević krio u Srbiji, dok su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije nakon toga saopštili da u sistemu Interpola nijesu pronašli potjernicu za bivšim direktorom crnogorske Uprave za nekretnine i da Crna Gora nije obavijestila Srbiju da ga potražuje.

” Ako Crna Gora želi da provjeri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije, potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provjere ” poručili su tada iz MUP-a Srbije.

Međutim, krajem oktobra prošle godine Kovačević se pojavio u sudnici Višeg suda i odazvao se zakazanom suđenju, nakon čega mu je po drugi put određen pritvor, piše Dan.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Kovačevića, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, a terete se da su u okviru kriminalne organizacije pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 660.000 eura.

Kovačević je uhapšen 23. decembra 2021. godine zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je državno zemljište u zoni morskog dobra nezakonito upisivala na fizička i pravna lica, ali je 24. februara pušten na slobodu, nakon čega je pobjegao iz zemlje. U julu je navodno naređeno raspisivanje potjernice za njim zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja i iznuda putem podstrekavanja

Pored Dragana Kovačevića, crnogorske vlasti su raspisale potjernicu i za osumnjičenim Aleksandrom Boljevićem, na osnovu koje je 31. maja uhapšen u Danskoj.

Specijalni tužilac Lidija Mitrović ostala je u cjelosti pri navodima optužnice kojom se optuženi terete za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com