Bijela: Sajam masline i vina

Sajam masline i vina i okrugli sto o maslinarstvu i mjerama podrške biće održani danas u Bijeloj, saopšteno je iz Ministarstva poljoprovrede i ruralnog razvoja.

Iz Ministarstva su kazali da će se sedmi Sajam masline i vina, koji organizuje Maslinarsko društvo Boka, održati u okviru Praznika mimoze i Velike bokeške fešte u Bijeloj.

„Sajam, kao manifestacija promotivno edukativnog karaktera, biće prilika da se podsjeti na značaj ovih i drugih domaćih proizvoda sa ovog područja za lokalnu ekonomiju i uopšte poljoprivrednu proizvodnju Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Cilj izložbe maslinovog ulja i proizvoda od masline, vina i drugih proizvoda mediteranske ishrane, je, kako su dodali, popularizacija domaćih proizvoda, tradicije i zdravih navika u ishrani, ali i edukacija proizvođača i potrošača o važnosti kvaliteta proizvoda.

Sajam masline i vina posjetiće i predstavnici Ministarstva, odnosno generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo, Danijela Stolica, sa sardnicima za oblast maslinarstva. 

Iz Ministarstva su kazali da će njegovi predstavnici učestvovati u radionici za maslinare koja će početi u 14 sati, a baviće se aktuelnostima u maslinarskoj proizvodnji.

„Poseban dio radionice biće posvećen mjerama Agrobudžeta za ovu godinu, koje su značajno unaprijeđene novim linijama“, zaključili su iz Ministarstva.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button