MARKOVIĆ NAKON RAZGOVORA SA AMFILOHIJEM: Oni nama ne vjeruju, i to je najveći problem - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ NAKON RAZGOVORA SA AMFILOHIJEM: Oni nama ne vjeruju, i to je najveći problem

Premijer Duško Marković rekao je, nakon razgovora sa mitropolitom Amfilohijem, da je to potvrda da Vlada želi dijalog o suštinskim i ključnim problemima”

Kazao je da je dijalog sa Mitropolitom trajao više od dva sata, i da mu je dao garancije da zakon nema skrivenu agendu, da je to zakon koji treba svakom civilizovanom i demokratskom društvu i da ne ugrožava MCP niti ugrožava položaj ni status jednog sveštenika.

-Ukazao sam da je Vlada bila veoma trpeljiva kada se kršio zakon i rekao mi je da njegovi sveštenici nijesu za to imali njegov blagoslov, dodao je Marković.

Mitropolit Amfilohije tražio da se povuče zakon zbog nepovjerenja i straha za poziciju MCP.

-Ostali smo na tome da se sve pomjeri nekoliko dana, i tako dalje, da vas ne opterećujem tim. Složili smo se da vodimo dijalog i nakon glasanja o ovom zakonu ako prođe u paralmentu. Mitroplit i njegovi saradnici su rekli da je zakon dobar osim članova od 62 do 64. U pitanju je nepovjerenje i strah zbog neviđenih manipulacija, kazao je premijer i dodao da se u nekim medijima odmah pojavila vijest da je on, navodno, dobio šamar zato što je pristao da se sretne sa Amfilohijem.

-Nemojte povlađivati sitnim intersima i spekulacijama. Na nama je odgovornost, rekao je Marković i dodao:

Sa Mitropolitom smo govorili o neohodnosti zaključenja temeljnog ugovora sa državom, kao što smo uradili i sa drugim vjerskim zajednicama i rekao sam da smo spremni već sjutra da o tome razgovaramo. I on je spreman na to. Nepovjerenje stanuje i u ovoj sali, in to je ključni razlog naših ozbiljnih mimoilažnja. Ovaj zakon ne daje osnova za takav pristup. Kao što sam rekao mitroplitu, gledaćemo se i poslije ovoga i biti u prilici da kažemo ko je bio u pravu, a ko nije, rekao je Marković.

1 komentar

  1. I have a comparable thermometer which was my token for my very journey towards US. I didn’t completely that we have to place it in direction of the chicken despite its cooking till I noticed it being used in a movie.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com