U subotu šetnje “Za bezbjedna porodilišta”

Udruženje Roditelji sjutra će organizovati šetnje podrške roditeljima beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici. Slogan okupljanja je “Za bezbjedna porodilišta”.

“Na ovaj način želimo da nadležnima poručimo da urade sve kako se slična situacija više nikada ne bi ponovila i da u tom cilju obezbijede osnovne uslove koji su potrebni za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu novorođenih beba i njihovih majki”, navodi se u saopštenju Udruženja.  

Šetnja podrške će istovremeno biti organizovana u pet crnogorskih gradova, i to u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju i na Cetinju.

Unaprjeđenje stanja u porodilištima je zatraženo i potpisima podrške građana iz svih opština u Crnoj Gori, koji od srijede potpisuju onlajn peticiju koju je aktiviralo udruženje Roditelji.

“Ne smijemo dozvoliti da i jedan život ubuduće bude prekinut, ponajmanje zbog razloga koji su se desili u bjelopoljskoj bolnici, koji su do sada poznati”, piše u peticiji, koja se može potpisati na portalu Roditelji.me. Prikupljeni potpisi biće predati Ministarstvu zdravlja u ponedjeljak.

“Smatramo da Crna Gora nema sa čim da se pohvali kada je situacija u većini crnogorskih porodlišta u pitanju, jer, kako su upozorili i stručnjaci koji su radili detaljnu analizu za potrebe UNICEF-a i Ministarstva zdravlja, veliki broj osnovnih uslova i standarda i procedura nijesu odgovarajući”, navode u Udruženju.

Okupljanje porodica i građana u svim gradovima je zakazano za 12 časova. U Podgorici će okupljanje biti organizovano na Rimskom trgu, nakon čega je planirana šetnja pored zgrade Vektra, Moskovskom ulicom do Dječijeg parka na Kruševcu.

U Baru će se porodice i građani prvo okupiti na trgu pored Robne kuće, nakon čega je planirana šetnja šetalištem, pored Doma kulture, zatim Doma zdravlja i povratak na Trg.

U Nikšiću će okupljanje biti u Njegoševoj ulici, ispred Prve banke, nakon čega je planirana šetnja korzom do spomenika Kralju Nikoli.

U Bijelom Polju porodice i građani će se okupiti u Ristovom parku, nakon čega je planirana šetnja korzom do Gradskog parka.

Na Cetinju će okupljanje biti na početku Njegoševe ulice, u blizini Ministarstva kulture, nakon čega je planirana šetnja korzom do gradskog Trga.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button