UDOVAC (79) SA GOLIJE DAO OGLAS: “NEĆU DA JE TJERAM DA ORE, NJENO JE DA BUDE 20 GODINA MLAĐA”

Udovac Milomir Pajić (79) sa Golije, ali Kragujevčanin, dao je u novinama oglas da traži srodnu dušu, suprugu. Razlog je što, kako reče, ne želi da živi sa televizorom. Telegraf je Milomira posjetio i saznao šta je muškarcu na pragu devete decenije najznačajnije za zajednički život. 

Pajić u Kragujevcu ima sina i ćerku, unuke i praunuče. Kaže da ima dobru djecu, koja su se skućila, koja imaju svoju dobru djecu. Milomir je prije dve godine postao udovac. Usamljen je. Kako kaže, djeca su jedno, a bračni drug drugo.

O tome kako da sebi nađe ponovo bračnu drugaricu, razmišlja već mjesec dana. Plaši se, priznaje, jer je čuo za mnogo loših iskustava njegovih vršnjaka.

Jedan moj drug uzeo je staru ženu, pa pogriješio. I ona baba i on djeda, ko kome tu da pomogne. Trebao je da uzme mlađu. Drugi našao mlađu ženu, registrovali se, pa mu ona pobjegla poslije mjesec dana. Ja nikako neću po kafanama i po ulicama da upoznajem žene. Tako sam dao oglas u “Kragujevačkim novinama” – priča Milomir kako je došao na ideju da suprugu traži putem oglasa.

Milomir priznaje da traži dame bar 10 godina mlađe od sebe, a može i 20. Kaže da nije izbirljiv u pogledu izgleda. Jeste da voli crnomanjaste, ali neće biti izričit u tome.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ono što mu jeste bitno je da “ne bude neka mula”, odnosno da voli da razgovara i šali se. Starina dodaje da nije ljubomoran muškarac i neće svojoj dami praviti ljubomorne scene.

–  Najbitnije mi je da imamo poslušnost, da bude duševna, da bude drug, da budemo jednaki kao ova dva moja prsta na ruci. Ja sve imam, meni samo treba jedna dobra domaćica, neću da je tjeram da ore, da radi bog zna šta. Njeno je da skuva, da nas dvoje snabdijeva, da ima ’leba i s ’leba, da očisti sobu. Meni treba menadžerka, koja će da mi da šta da obučem – obuci Milomire ovo, nemo’ ono. Ja njoj nudim sve, napominje ovaj čovjek.

To sve je stanovanje ljeti na Goliji, a zimi u Kragujevcu. Milomir kaže da na Goliji, u selu Tunovo iznad Novog Pazara, ima kuću i u njoj kupatilo, dnevnu sobu i trpezariju.

Nabraja da ima veš mašinu, frižider, zamrzivač, da je štalu obnovio, kupio kazan za rakiju, dvije plastične kace za šljive, pumpu za prskanje voća… Priznaje da nema samo auto i traktor. Plan je da mladenci zimi žive u Kragujevcu, u garsonjeri. Milomirova djeca imaju svoje stanove.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Grijeh je da budemo u gradu cele godine, a ja na Goliji imam devet hektara zemlje, sve u jednoj parceli. Imam šljive i jabuke, 100 kila oraha sam jesenas ubrao, 100 džakova jabuka sam imao – priča udovac.

Na Goliji stoku nemam, pa ni moja žena ne bi imala posla oko toga. Ja sam mislio da tamo budemo dok voće ne počne da zri, a ne da ostavimo voće, a ovdje da kupujemo jabuke i kruške, domaćinski će Milomir.

Kao još jednu svoju prednost starina navodi da je zdrav čovjek, da je nekada ranije patio od reume, ali da je “to prebolio”. Kaže da su mu i analize krvi odlične, a pritisak pristojan. Od svoje žene očekuje da i ona bude “držeća” i da “ima svoj imunitet”.

Uz sve to, ja imam penziju od 20.000, da ima i ona toliko ili malo manje, pa da nas bog vidi. Imam sve, da u životu ništa ne kupim od odijela i obuće, imam 30 neraspakovanih košulja. Da spojimo penzije i svoje živote, da ruku pod ruku, u šetnju, u kafanu, u Pazar na ćevape – zaključuje Milomir Pajić, obećavajući damama da će sa njim imati bar 10 lijepih godina života.

(Marija Raca)

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com