Državljanin Crne Gore uhapšen zbog napada na novosadskog advokata - Volim Podgoricu

Državljanin Crne Gore uhapšen zbog napada na novosadskog advokata

Novosadska policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsila državljanina Crne Gore V. L. (61), zbog sumnje da je napao advokata Božidara Beronju.

Sumnja se da je on, 10. marta ove godine, na ulici fizički napao pedesetdvogodišnjeg advokata iz Novog Sada i nanio mu lake tjelesne povrede, prenosi portal 021.rs.

V. L. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Povodom napada na Beronju, Advokatska komora Vojvodine saopštila je da su ga napala dvojica nepoznatih počinilaca koji su mu nanijeli tjelesne povrede. Kako su naveli, korišćena su sredstva koja ukazuju na to da je napad unaprijed pripremljen.

„Najoštrije osuđujemo ovaj čin, ukazujemo na veliku društvenu opasnost izvršenja krivičnih djela na štetu advokata i na neophodno angažovanje svih resursa države za zaštitu učesnika u pravosudnom sistemu“, naveli su u AKV nakon napada.

Dodali su da će pratiti dalji rad na ovom predmetu i pružiti svu potrebnu pomoć napadnutom kolegi.

Potom je više od stotinu advokata protestovalo ispred zgrade suda u Novom Sadu zbog napada na njihovog kolegu Beronju. Advokati su tom prilikom zahtijevali da se pronađu počinioci, a upozorili su i na veliki broj napada.

(Danas.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com