Duško Knežević formirao Investicioni komitet - Volim Podgoricu

Duško Knežević formirao Investicioni komitet

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević obavijestio je odgovorne direktore u 39 firmi u toj grupaciji da je formiran novi organ upravljanja Investicioni komitet, koji treba da unaprijedi poslovanje i pruži podršku za razvoj u onim članicama u kojima za tim bude potrebe. 

Komitet je osnovan kao “neformalno” tijelo.

Prema saznanjima Vijesti, članovi Komiteta su Vuko Dragašević (povjerljivi Kneževićev menadžer iz Beograda), Aleksandra Jovović, Vladimir Čvorović, Marko Nikolić, Vladimir Cicmil i izvršni direktor Atlas grupe Tomica Knežević.

Odgovornim menadžerima firmi objašnjeno je da će se Komitet “u određenom domenu baviti i rješavanjem kompleksnih, problematičnih i konfliktnih situacija, sa svrhom ostvarenja ciljeva koji se u krajnjem žele postići”.

U odluci o formiranju tog tijela, između ostalog, piše da je cilj postizanje veće efikasnosti u odlučivanju i većeg stepena odgovornosti prema nadležnostima menadžmenta pojedinih članova grupe. 

Iz pravne službe Atlas grupe, odgovarajući na pitanja Vijestima, rečeno je da je Investicioni komitet napravljen radi kordinacije poslovanja članica Atlas grupe na poljima kao što je marketing, finansije i investicije.

“Slične forme organizovanja se primjenjuju u svim velikim grupacijama i njihov cilj je koordinacija i sinergija poslovanja oko 40 članica Atlas grupe koje posluju u pet različitih privrednih grana”, saopštili su iz Atlas grupe.

Na pitanje da li je tačno da će direktori 39 članica grupacije i dalje biti odgovorni za svoj rad iako će u krajnjem “neformalni” Investicioni komitet donositi ključne odluke u poslovanju preduzeća koje oni vode, iz Kneževićeve grupacije su odgovorili da Investicioni Komitet ne marginalizuje rad direktora nego ima za cilj da im pomogne radi ostvarivanja boljih rezultata. „Novoformirano tijelo ima konsultantsku funkciju prema vlasnicima i menadžmentu sa isključivim ciljem efikasnijeg poslovanja svih članica Atlas grupe”“, naveli su iz Atlas grupe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com