OŠTRO Smijenjeno 5 direktora centara za socijalni rad zbog malverzacija - Volim Podgoricu

OŠTRO Smijenjeno 5 direktora centara za socijalni rad zbog malverzacija

Pet direktora centara za socijalni rad je smijenjeno, a smjena će biti i tokom naredne sedmice, poručila je ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Ona je u Skupštini odgovarajući na posalnička pitanja o broju zloupotreba socijalnih davanja i iznosu novca koji je na taj način potrošen kazala da je posvećena radu u skladu sa zakonom, te da kod nje neće biti povlašćenih “bilo da su u pitanju korisnici, bilo da su u pitanju zaposleni u centrima za socijalni rad, bilo da su u pitanju zaposleni iz Ministarstva.”

Kovačević je istakla i da su pojedini zaposleni u centrima za socijalni rad dobili otkaze zbog malverzacija sa socijalnim davanjima,  dok će neke njihove kolege u naredna tri mjeseca primati platu umanjenu za 30 procenata.

Podsjetila je da je Ministarstvo utvrdilo 3.191 nepravilnost kod socijalnih davanja.

Inače, Kovačević je, odmah po stupanju na ministarsku dužnost pobrala simpatije svih građana Crne Gore, kada je najavila da nije za ekspresno usvajanje novog Zakona o radu, kao što je to predložila Vlada, a najavio premijer Milo đukanović. Ona je u intervjuu Vijestima rekla da “ima vremena” do 2017. da se zakon usvoji te da treba organizovati javnu raspravu i uključiti sve socijalne partnere. Ona se nije složila sa predlogom poslodavaca da se ukine minuli rad i ugovori na neodređeno. 

Ona je, odmah po imenovanju za ministra za rad i socijalno staranje rekla da neće dozvoliti malverzacije sa socijalnim pomoćima. 

(Foto Savo Prelević/Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com