EVA JE POBIJEDILA I VRAĆA SE U PODGORICU: Kada pročitate poruku njene majke, nećete zadržati suze! - Volim Podgoricu

EVA JE POBIJEDILA I VRAĆA SE U PODGORICU: Kada pročitate poruku njene majke, nećete zadržati suze!

Mala Eva Velimirović, pobijedila je maligni tumor mozga i vraća se u Podgoricu sa svojim roditeljima čijoj sreći nema kraja!

Evina majka Marija, mlada žena koja proteklih godinu i po nije klonula duhom, i kada je bilo najteže vjerovala je da će njena Eva pobjediti, zahvalila se na podršci Portalu Volim Podgoricu i svima koji su pomogli da ova nasmijana djevojčica dobije novu budućnost.

-Ovo je pobjeda svih nas i svi zaslužuju da se raduju sa nama, kazala nam je Marija.

Marija je i svim prijateljima koji su na društvenim mrežama pratili liječenje male Eve u Parizu, i koji su im pružali podršku i molili se, uzbuđeno i emotivno, saopštila najradosniju vijest: Eva je pobijedila! 

Teško je zadržati suze radosnice na ove riječi majke koja se borila za svoje dijete. I koja, ni tokom Evine borbe, nije zaboravljala na drugu djecu, druge roditelje i njihovu borbu. 

“Sve moje želje su ostvarene i molitve uslišene Eva je pobijedila!
Preskočiću sve medicinske termine i sve dijagnoze i prognoze koji su bile sastavni dio naše svakodnevnice cijelih godinu i po dana. Zadržacu se na onome što je jedino važno, a to je da je Eva zdrava djevojčica! 

Na dan svog krštenja (Petrovdan) naš junak je i prohodala i svojim nesigurnim ali samostalnim koracima sama je ušetala u kancelariju kod doktora koji nam je saopštio da Eva izlazi na ta ista vrata kao zdrava djevojčica. Poslednji nalazi su jako pozitivni i predstoje nam samo redovne kontrole i naša ćvrsta vjera da Eva nije dobila samo bitku već da je cio rat završen i da je bolest zauvijek nestala iz naših života.


Njena zlatna kosica već je dovoljno porasla da sakrije ožiljke na glavi a naši ožiljci iz ove borbe zauvijek će ostati da nas podsjećaju koliko je malo potrebno za sreću i šta su prave vrijednosti u životu.
Maleni junaci – svi vi koje smo upoznali i oni koje nismo, koji se borite svakoga dana, koji jako stisnete zubiće pred svaki ubod igle a već sledeceg trenutka širokim osmijehom vraćate vašim roditeljima toplotu u srca, divim vam se i nek je Gospod uz sve vas i da i vaši roditelji dočekaju ovaj dan kao mi.
A svi vi divni, nesebični, humani ljudi, koji ste bili uz nas HVALA vam, ova pobjeda je i vaša!!!”, napisala je Marija a ova vijest je začas ozarila lica i srca poznatih i nepoznatih. 

Foto privatna arhiva

Eva je imala godinu i po dana kada je dobila strašnu dijagnozu – maligni tumor mozga. Krenule su konsultacije sa najpoznatijim svjetskim klinikama i ljekarima, a Evina priča dirnula je humane ljude širom regiona i dijaspore koji su pomogli da se prikupi novac za njeno liječenje. 

-Ova borba promijenila nas je kao ljude, dobili smo životnu misiju da se zauvijek borimo za svu bolesnu djecu. Neka pomoć djeci bude pravilo a ne izuzetak, kazala je Marija, dirnuta ogromnim talasom humanosti. 

Eva je u februaru prošle godine stigla u bolnicu Necker u Parizu gdje su ljekari davali velike šanse za njeno ozdravljenje. 

Eva sa roditeljima na proslavi drugog rođendana (foto privatna arhiva)

Prije godinu dana, Eva je prošla prvi krug hemioterapija, a njeni roditelji su čvrsto vjerovali da će ona pobijediti i ostati nasmijana. 

I pobijedila je. Eva, čekamo te u Podgorici! Osmijehom ćeš ozariti grad i ugrijati srca svih nas! 

Volim Podgoricu

2 komentara

  1. Do you mind basically if I refer to a few of your current blogs given that I deliver you acknowledgement plus article sources returning to your webpage? My web portal is in the equivalent market as yours and my prospects would certainly take benefit from a lot of the additional info that you provide here. Please tell me if it is okay with you. All the best!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com