Evo koliko je iznosila prosječna plata u martu - Volim Podgoricu

Evo koliko je iznosila prosječna plata u martu

Prosječna zarada (bruto) u martu 2021. godine u Crnoj Gori iznosila je 785 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 526 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku. MONSTAT.

Prosječna (neto) zarada u martu je u odnosu na februar zabilježila pad od 0,6 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u martu 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,4 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu u odnosu na februar zabilježile rast od 0,6 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 1,2 odsto”, kažu u MONSTAT-u.

 

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u martu je u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Ostale uslužne djelatnosti (3,4 odsto), Zdravstvena i socijalna zaštita (1,1 odsto), Poslovanje sa nekretninama (1,1 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (0,3 odsto), Prerađivačka industrija (0,3 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u martu u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (24,0%), Saobraćaj i
skladištenje (4,9 odsto), Vađenje ruda i kamena (2,5 odsto), Građevinarstvo (1,7 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,7 odsto), Informisanje i komunikacije (1,3 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama (1,2 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,2 odsto), Usluge smještaja i ishrane (1,1 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (jedan odsto), Finansijske djelatnosti i osiguranje (0,6 odsto), Državna uprava (0,2 odsto) i Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (0,2 odsto).

2 komentara

  1. There are a few interesting points over time in this article but I do not determine if every one of them center to heart. There’s some validity but I am going to take hold opinion until I check into it further. Excellent write-up , thanks therefore we want a lot more! Added to FeedBurner likewise

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com