Forum mladih URE protiv uvođenja radne nedelja; uslove rada unaprijeđivati, a ne uskraćivati - Volim Podgoricu

Forum mladih URE protiv uvođenja radne nedelja; uslove rada unaprijeđivati, a ne uskraćivati

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA su saopštili da su protiv ponovnog uvođenja radne nedjelje. Oni su istakli da su od samog starta podržavali ideju o uvođenju neradne nedjelje i u prethodnom periodu više puta jasno i nedvosmileno to i pokazali kad se god ova ideja pomenula u javnosti.

“Uslove rada treba podizati na veći nivo, a ne već stečena prava uskraćivati” poručili su iz Foruma mladih URE.

Oni su napomenuli i da mnoge države Evrope poput Francuske, Njemačke, Austrije, Belgije, Češka, Mađarske, Islanda, Holandije, Španije, Poljske, Velike Britanije, ali i države u kojima turizam ima značajniji udio u privredi poput Grčke i Kipra, su potpuno zabranile rad nedjeljom ili su ga strogo ograničile što ih ne sprečava da ostvaruju značajne prihode. Takođe, dodali su i da ako pogledamo i neka ranija vremena kad su radnici i radnice u našoj državi imali mnogo više slobodnih dana i kad su im prava bila na većem nivou nego što je to danas slučaj da to nije spriječavalo sistem da neometano funkcioniše.

“Ne treba sve uvijek gledati kroz finansijski profit, već u obzir treba uzeti položaj radnika i njihovih porodica jer u uslovima rada se kriju mnogi psihološki faktori koji utiču na nastanak, razvoj i opstanak funkcionalne i zdrave porodice”, poručuju mladi URE.

Oni su zaključili, da iako smo imali obećanje da će smanjiti broj radnih sati, Spajićeva Vlada nažalost ne razumije računicu(koja je dokazana), a koja govori da na ekonomski obrt mnogo više utiče zadovoljan i efikasan radnik nego broj radnih dana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com