GLASALI PROTIV SMJENE DIREKTORICE: Ministarstvo razriješilo predstavnike u školskom odboru u OŠ “Maršal Tito” - Volim Podgoricu

GLASALI PROTIV SMJENE DIREKTORICE: Ministarstvo razriješilo predstavnike u školskom odboru u OŠ “Maršal Tito”

Nakon obavještenja Udruženja “Roditelji Ulcinja” da je na sinoć održanoj sjednici Školskog odbora JU OŠ “Maršal Tito” Ulcinj, odlučeno da se glasa protiv predloga Uprave za inspekcijske poslove za razriješenje direktorice Medine Čobe, Ministarstvo prosvjete je danas razriješilo oba svoja predstavnika u Školskom odboru ove ustanove, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

ULCINJ: Školski odbor OŠ “Maršal Tito” glasao protiv razrješenja uhapšene direktorice

Naglašavaju da članovi Školskog odbora koji su predstavnici Ministarstva prosvjete, nisu u skladu sa zakonom zastupali interese i stavove organa koji ih je izabrao.

“Naime, nijesu ispoštovali predlog da se zbog više utvrđenih nezakonitih postupanja  u pogledu formiranja odjeljenja i povećanja broja izvršilaca koje je utvrdila Prosvjetna inspekcija, direktorica Čoba razriješi dužnosti”, navode iz Ministarstva prosvjete.

Podsjećaju da je Ministarstvo prosvjete, odmah i bez odlaganja, u skladu sa svojim nadležnostima, postupilo po inicijativama koje su nam dostavljene u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na sumnje u nezakonit rad direktorice JU OŠ „Maršal Tito” Ulcinj, Medine Čobe.

“Takođe,  još 5. septembra Upravi za inspekcijske poslove upućen zahtjev za inspekcijski nadzor u JU OŠ „Maršal Tito”, Ulcinj. Uprava za inspekcijske poslove je Ministarstvu prosvjete dostavila predlog za razrješenje direktorice Čoba koji je proslijeđen Školskom odboru na nadležno postupanje”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com