“SRAM NAS BILO!” Radnici “Čistoće” pokupili ogromne količine smeća duž bulevara do Zete (FOTO) - Volim Podgoricu

“SRAM NAS BILO!” Radnici “Čistoće” pokupili ogromne količine smeća duž bulevara do Zete (FOTO)

“Sram nas bilo kao građane. Niko ne može očistiti koliko mi možemo isprljati i baciti smeća gdje stignemo, po ulicama, travnjacima, rijekama, jezerima!”

Ovim riječima je čitateljka Portala “Volim Podgoricu” (ime poznato redakciji) prokomentarisala fotografije koje je napravila iz automobila vozeći od Golubovaca do Podgorice. Kako nam je kazala, usput je srela desetak radnika “Čistoće” koji su “golim rukama” kupili papire, limenke, kese…

“Sve to uz bulevar! To je smeće koje se baca kroz prozore automobila. To mogu samo primitivni umovi koji nemaju ni trunke studa, niti elementarne svijesti o tome da je prostor u kojem živimo naš obraz! Nego ko u ovoj državi više zna šta znači “obraz””, kaže ova ogorčena Podgoričanka i dodaje da ne može naći dovoljno snažne riječi da izrazi ono što osjeća.

Dodaje da ne razumije kako bilo ko može baciti na ulicu, ili na travnjak i papirić ili pikavac, a kamoli limenku ili najlonsku kesu.

“Svakodnevno se, vjerujte, svađam s ljudima na ulici kad ih vidim da bacaju smeće gdje stignu. Gledaju me kao da sam luda, ima i onih koji me izvrijeđaju, ali ne boli me to. Oni koji su u stanju da bace limenku u travnjak, u stanju su i da učine mnogo toga još goreg. I neka mi niko ne priča da je gradska “Čistoća” kriva što je Podgorica prljava. Krivi smo isključivo mi. Nema toga ko će očistiti onoliko koliko mi možemo isprljati”, kaže naša čitateljka.

Po njoj, jedino rješenje za “naš primitivizam” su drastične novčane kazne.

“Kad prvih 10 ili 20 ljudi plati 100 eura zato što je bacilo pikavac ili kesu na ulicu, vjerujte, više nikome neće pasti na pamet. To je jedino rješenje. Ja ću ih dobrovoljno i sa uživanjem prijavljivati, samo neka se ova država organizuje. Lako se to rješava”, zaključuje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com