GLAVNI GRAD: Okupljanja koja organizuje SPC onemogućavaju normalno funkcionisanje u dijelu grada blizu Sabornog hrama Hristovog Vasksenja - Volim Podgoricu

GLAVNI GRAD: Okupljanja koja organizuje SPC onemogućavaju normalno funkcionisanje u dijelu grada blizu Sabornog hrama Hristovog Vasksenja

,,Budući da se ne bira mjesto gdje će se vozilo ostaviti,  pojedinci nerijetko blokiraju prolaz za vozila sa prvenstvom prolaza, čime direktno ugrožavaju zdarvlje i bezbjednost svojih sugrađana.”, saopštili su danas iz Glavnog grada.

Saopštenje prenosimo integralno

Nesavjesni vozači i dalje ostavljaju vozila gdje stignu, zbog čega znatno otežavaju rad komunalnih službi Glavnog grada, ali i funkcionisanje pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. U posljednje vrijeme ovakav vid ponašanja posebno je izražen na zelenim površinama, trotoarima, saobraćajnicama, autobuskim stajalištima i pješačkim prelazima u ulicama Velimira Terzića, Blaža Jovanovića, Dalmatinskoj, kao i bulevarima Džordža Vašingtona i Mihajla Lalića, odnosno u djelovima grada blizu Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja, gdje SPC organizuju okupljanja koja onemogućavaju normalno funkcionisanje u ovom dijelu grada.

Budući da se ne bira mjesto gdje će se vozilo ostaviti, ovi pojedinci nerijetko blokiraju prolaz za vozila sa prvenstvom prolaza, čime direktno ugrožavaju zdarvlje i bezbjednost svojih sugrađana. Istovremeno, ne vodeći računa o izgledu naših javnih i zelenih površina, svjesno narušavaju izgled našeg grada, zanemarjujući rad i trud ljudi koji su 24 sata na terenu kako bi on izgledao lijepo i bio prijatno mjesto za život i boravak.

Glavni grad je više desetina puta upućivao apele, koji očigledno nijesu urodili plodom. Ovog puta podsjećamo građane na novu Odluku o javnim parkiralištima koja će, zajedno sa novim Cjenovnikom usluga koji će biti usvojen na narednoj sednici gradskog parlamenta, dati mogućnost gradskim službama da sprovedu strogu kaznenu politiku, propisanu ovom Odlukom.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com