Stvorene pretpostavke za početak izgradnje sekunradne kanalizacione mreže vrijedne preko 3,3 miliona eura - Volim Podgoricu

Stvorene pretpostavke za početak izgradnje sekunradne kanalizacione mreže vrijedne preko 3,3 miliona eura

Nakon što je uspješno završen pretkvalifikacioni proces za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u okviru Projekta sakupljanja, prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda Podgorice, koji je imao za cilj da provjeri tehničku  i finansijsku sposobnost kompanija za izvršenje ovog obimnog posla, stvorene su pretpostavke za početak relizacije ove komponente cjelokupnog projekta u vrijednosti preko 3,3 miliona eura.

Podsjećamo da su prethodno Komisiji za javne nabavke dostavljene tri ponude od strane kompanija: MPP „Jedinstvo“ AD Sevojno, konzorcijum „Toškovići“ d.o.o – „Tehnoput – MNE“ d.o.o. Podgorica i konzorcijum „AG. Infoplan“ doo Nikšić- „Eurozox“ d.o.o Danilovgrad.

Obzirom na  kriterijume koje su definisane tenderom, najpovoljnije ponude dostavili su:  konzorcijum „Toškovići“ d.o.o / „Tehnoput – MNE“ d.o.o. Podgorica za Partiju 1 u iznosu od  1.838.524,45€, dok je za Partiju 2 najpovoljnija ponuda konzorcijuma „AG. Infoplan“ doo Nikšić/ „Eurozox“ d.o.o Danilovgrad u iznosu od 1.498.074,86€.

Komisija će u narednom periodu dodatno provjeriti ispravnost dostavljenih ponuda o čemu će javnost biti naknadno obaviještena. Nakon potvrde od strane Njemačke razvojne banke (KFW) potpisaće se ugovori i krenuti u izgradnju ovog projekta.

Komponenta 6 Projekta sakupljanja, prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda Glavnog grada Podgorica, odnosi se na izgradnju oko 19 km sekundarne kanalizacione mreže.

Osnovni cilj ove komponente je  povećanje  priključenosti  na sistem fekalne kanalizacije, kako bi se sistem učinio što održivijim u ekonomskom smislu, a ujedno i riješio  problem izlivanja septičkih jama kod velikog broja domaćinstava.

Projekat je direktno usmjeren na priključenje i uvođenje u sistem više od 1.500 domaćinstava, sa područja u širem gradskom jezgru (Konik, Vrela Ribnička, Zagorič, Masline, Murtovina, dio Momišića, Zabjelo i Zlatica)na fekalnu kanalizacionu mrežu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com