Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizuje akciju čišćenja: Čista država – čist obraz - Volim Podgoricu

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizuje akciju čišćenja: Čista država – čist obraz

Građanska inicijativa “Sačuvajmo Sinjajevinu” organizovaće 21. maja 2021. akciju čišćenja na Sinjajevini i u Danilovgradu. Pozvali su sve društveno odgovorne organizacije civilnog društva i pojedince da istog dana organizuju akcije uklanjanja komunalnog otpada sa lokacija koje same izaberu u svojim gradovima.

Kako ističu u saopštenju, slogan akcije je “Čista država – čist obraz”.

“Povod za akciju je obilježavanje druge godišnjice od prvog protesta koji smo imali u znak protivljenja da se naša planina pretvori u vojni poligon, koji je održan 19. maja 2019, kao i tri godine od Marša za odbranu Sinjajevine koji je održan 2018. godine. Ove godine smo odlučili da naš protest zbog toga što je još uvijek na snazi odluka o proglašavanju Sinjajevine za vojni poliogon, izrazimo kroz pokazivanje brige o našoj državi na djelu, kako bi omogućili da naša planina spremno dočeka turiste, ali i da podstaknemo druge da povodom Dana nezavisnosti srede svoje gradove kako bi bili čisti kako dolikuje ekološkoj državi”, navode u saopštenju.

Na ovaj način, kako dodaju, žele da izraze neslaganje da politikom prošle, ali i nove Vlade koja još nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini, ali da u isto vrijeme u sadejstvu sa drugim organizacijama pomognu Crnoj Gori da zablista za turiste koje svi željno očekujemo.

Sve organizacije zainteresovane da podrže akciju mogu se prijaviti na mejl [email protected].

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com