HAPŠEN U BEOGRADU: Nikšićanin ranjen u Podgorici bio na čelu kriminalne grupe?

Marjan Jovović (41) iz Nikšića, koji je ranjen juče ujutru u restoranu “Vuk” u Podgorici, je odranije poznat crnogorskim organima reda.

Jovović je prije 12 godina uhapšen u Beogradu kao organizator međunarodne kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge iz Crne Gore u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, tako da je poznat u čitavom regionu. Policijska akcija izvedena je 2010. godine u Beogradu i Novom Sadu i tog dana je zaplijenjeno 27 kilograma skanka.

“Kao organizator grupe označen je i Jovovićev saradnik Radoje Zindović, a kao pripadnici grupe pali su Mentor Hodža, Zoran Paklar, Vasilije Maraš, Velimir Klikovac i Željko Terzić. Kod osumnjičenih je osim droge nađeno i oružje, municija i falsifikovana dokumenta”, podsjeća izvor.

Članovi njihove kriminalne grupe svojevremeno su, kako su prenosili mediji pozivajući se na izvore iz istrage, uhodanim krijumčarskim kanalima prebacivali drogu u bunkerima automobila i kamiona.

Novac od prodaje droge ulagali su u kupovinu stanova i lokala, a započeli su i biznis preko kog su prali novac.

“Kupili su četiri stana i lokal u kome su otvorili mesaru preko koje su pokušali da održe legalan tok novca”, utvrđeno je kasnije finansijskom istragom koju je sprovela policija.

 

(Kurir.rs)

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com