HERCEG NOVI: Uhapšeno OSAM osoba zbog krađa, oružja, nasilja u porodici i alkohola

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su sprovedenim aktivnostima koji se odnose na bezbjednije odvijanje ljetnje turističke sezone u toku juna i jula 2021.godine rasvijetlili šest imovinskih delikata čija materijalna vrijednost otuđenih stvari iznosi 4.000 evra, i za ova djela odgovaraće osam osoba. U odnosu na krvne delikte rasvijetljeno je ubistvo u pokušaju koje je izvršeno u junu upotrebom noža i tom prilikom lišeno slobode jedno lice, dok su za nasilnično ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda procesuirane dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

U ovom periodu policija je izvršila više pretresa na području Herceg Novog i pronađeno je vatreno oružje i municija kod dvije osobe protiv kojih su nadležnom tužilšatvu podnijete krivične prijave.

“Takođe, hercegnovska policija je vršila kontrole ugostiteljskih objekata u cilju suzbijanja točenja alkohola maloljetnim licima. Imajući u vidu pojačan priliv gosti na svakodnevnom nivou planirane su i vršene aktivnosti u cilju suzbijanja prosjačenja. U cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira izvršena je kontrola i pregled većeg broja lica, vršene su mini blokade saobraćajnica i pregledi vozila kao i kontrole plovila na moru”, dodaju oni.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog izvršenih pet krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici lišili slobode jedno lice a protiv četiri podnijeli krivčne prijave. Zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici uhapšeno je osam osoba.

U sklopu aktivnosti koje su sprovodili službenici ovog centra tokom navedenog perioda podnešene su dvije krivične prijave u odnosu na zloupotrebu droga, pet prekršajnih prijva za zloupotrebu droga, za koje je procesuirano šest lica. Ovom prilikom pronađena je opojna droga marihuana, hašiš i sintetička droga.

“Sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja tokom navedenog perioda zbog vožnje pod uticajem alkohola zatečeno je 75 lica od čega je 25 lica lišeno slobode, dok je protiv 50 lica podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku”, dodaju oni.

Službenici Centra bezbjednosti će i u narednom periodu svoje aktivnosti nastaviti kontinuirano u cilju održavanja stabilnog javnog red i mira, otkrivanju i suzbijanju svih pojavnih oblika kriminaliteta, kako bi bezbjednosna situacija bila na zadovoljavajućem nivou na korist svih građana koji borave u ovom gradu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com