HEROJI POSTOJE: Usvojio 100 djece koje su majke htjele da ABORTIRAJU

Na svijetu postoje autentični heroji, ljudi kojih nema na naslovnicama i nisu milijarderi, ali koji svojim načinom života čine da se osjećamo ponosnima što živimo na ovoj planeti!

Jedan od takvih heroja je Tong Phuoc Phuc, Vijetnamac koji je spasao žovote destinama djece. Danas je “otac” više od stotinu djece koji bez njega nikada ne bi bili rođeni.

Sve je počelo 2001. godine kada je njegova supruga bila trudna i imala komplikacije. I dok je čekao u bolnici, on je vidio kako puno žena ulaze trudne u salu ali izlaze bez djece.

U početku nije shvatao ali kada je vidio kako medicinsko osoblje iznosi umotane fetuse, postalo mu je jasno. bio je tako duboko dirnut da je zatražio da mu daju ta mala tijela.

 

Facebook

Uzeo je svu ušteđevinu koju je imao od svog posla građevinskog radnika i kupio jedan mali komad zemlje gdje bi mogao sahranjivati tijela abortirane djece.

U početku je njegova žena milsila da je poludio ali on je nastavio to da radi i danas je više od 10.000 abortiranih fetusa na ovom neobičnom groblju.

Reprodução/YouTube

Kada je počeo da sahranjuje fetuse, majke koje su abortirale svoju djecu su počele da dolaze na groblje i mole se za svoju djecu, a trudne žene koje su razmišljale o abortusu su počele da dolaze i traže pomoć.

Phuc je otvorio vrata svoje kuće i nudio im da usvoji njihovu neželjenu djecu.

Od tada je usvojio više od 100 djece koja bi inače bila abortirana. Vremenom, puno žena se vratilo da potraži svoju djecu kada su popravile uslove u kojima žive.

tong phuoc phu6b

Iako je ovo veoma zamoran posao, Phuc ne razmišlja da prestane.

-Radiću ovo do poslednjeg daha. Ohrabrujem i svoju djecu da nastave da pomažu ljudima -rekao je ovaj čovjek.

Fotografije ove nevjerovatne zajednice možete pogledati na Facebook stranici OVDJE

 

(Prevod sa italijanskog Volim Podgoricu/Izvor: it.aleteia.org)

loading...

1 komentar

  1. Hvala Bogu da postoje ovakvi ljudi….ova deca nikad ne bi videla svetlost dana da nije ovog coveka….on im je pruzio ono sto je niko nema prava da ti oduzme ..ZIVOT

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com