Doživotna za zvijer koja je zakopavala žive ljude!

Dragan Bajić iz Bačkog Gradišta optužen je da je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom opljačkao i ubio petoro ljudi.

U svom obrazloženju tužilac je naveo da za tako monstruozne zločine Bajić mora biti najstrože kažnjen, bez ikakve mogućnosti smanjenja kazne.

 

– Prvooptuženi je rekao da je učestvovao u ratu u Jugoslaviji, pa su ga se ostali članovi bande plašili. Živjeli su na adi Čepel, baveći se kriminalom. Uzgajali su marihuanu. Kada im je nestao kilogram droge, prvooptuženi je namamio u šumu čovjeka za koga je sumnja da je ukrao marihuanu. Tukao ga je, a zatim njegov leš spalio. Tako je uradio sa još četiri žrtve – rekao je tužilac.

Sa Bajićem je uhapšeno još pet osoba. Svi oni su privedeni u septembru 2011. godine. Monstruozni zločin je otkriven nakon što je mjesec dana ranije Rumun Matijas M. (31), koga su prethodno Bajić i njegovi saučesnici namamili pozivom na piće, a potom ga opljačkali i živog zakopali, uspio da pobjegne. On se izvukao iz rake u šumi ade Čapel, u koju su ga strpali vezanih ruku, i do vrata zakopali.

Torturu je prijavio policiji, navodeći da je glavni u grupi čovjek iz bivše Jugoslavije i da je to utvrdio po govoru.

Policija je provjerila teren i u zajedničkoj grobnici, na sjevernom dijelu ostrva, našla tijela. Analizom DNK utvrđeno je da su tu ostaci pet osoba koje su ubijene, a čija su tijela zatim spaljena i zakopana. Ubijeni su Imret S. (48), njegova supruga Magdolna (53), njihov sin Šabat (30) i ćerka Kristina, kao i njen dečko Viktor H. 

U početku se nije znao identitet vođe bande, pa se spekulisalo da je on vojvođanski Mađar koji ima makedonski pasoš.
 

Odmah poslije hapšenja i provjere njegovih otisaka prstiju, posredstvom srpskog Interpola, ustanovljeno je da je najodgovorniji za zverske zločine odbegli srpski kriminalac Dragan Bajić. U pokušaju da zametne identitet, Bajić je prvih dana po hapšenju bio vrlo ubjedljiv, pa je čak mađarska policija obavijestila srpski konzulat da prvoosumnjičeni nije naš državljanin. Ustanovljeno je da je Bajić poslije bjekstva iz Srbije boravio u Mađarskoj, gde je koristio čak 16 imena.

Na snazi poternica iz Srbije
U dosijeu Dragan Bajića u Srbiji ima 30-tak prijava za krađu automobila i provale. Prije deset godina sa dva mladića i djevojkom iz Bačkog Gradišta optužen je za provalu. Kada su otkriveni na jednom salašu, Bajić je krivicu primio na sebe i osuđen je na četiri godine robije. Kaznu je izdržavao u Sremskoj Mitrovici, ali se sukobio sa nekim robijašima, pa je prebačen u zrenjaninski zatvor. Odatle je pobjegao tokom novogodišnjih praznika 2007. i do hapšenja u Budimpešti gubio mu se svaki trag.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com