FILMSKO HAPŠENJE NA JEDRILICI: Crnogorac pao sa POLA TONE kokaina u Kolumbiji

Crnogorski državljanin Ivan Armuš uhapšen je u nedelju u velikoj akciji kolumbijske policije, koja ga je označila kao jednog od vođa balkanskog kartela!

Kako je navela policija te države, Armuš je uhapšen u sklopu zaplijene 494 kilograma kokaina na luksuznoj jedrilici koja je iz luke Kartahena trebalo da isplovi za Lisabon. Otkriveno je da je, osim za slanje velikih pošiljki kokaina u Evropu, ovaj Cetinjanin bio zadužen i za snabdevanje američkog tržišta.

 
Ivan Armuš
FOTO: PRINTCSREEN

Vrijednost 20 miliona dolara

– Droga na jedrilici je bila spakovana u torbe, u 23 pravougaona pakovanja. U trenutku zaplijene u Kolumbiji njena vrijednost je 20 miliona dolara, a ulaskom u Evropu dostigla bi višestruko veću vrijednost – navode oni.

Armuš je, kako je otkrila kolumbijska policija, bio zadužen za direktnu nabavku droge od vodećih kolumbijskih kartela, provjeru njenog kvaliteta i organizaciju transporta. Utvrđeno je da je u Kolumbiji boravio tri godine, pošto je posle jednog ubistva u Španiji 2018. godine, koje se dovodi u vezu sa ratom kavačkog i škaljarskog klana, morao da pobjegne iz te države. Navodno, on se sumnjiči za učešće u toj likvidaciji, ali nije otkriveno o kom je ubistvu riječ.

– Kada je stigao u Kolumbiju, postao je šef ispostave jednog od zaraćenih klanova i njegova uloga je bila da direktno od kartela nabavlja čist kokain i šalje ga u Evropu. Skoro tri godine uspijevao je da ostane neotkriven, pošto je glumio bogatog naslijednika koji živi luksuzno – objelodanila je policija. Crnogorac je, kako navode, govorio da njegova porodica posjeduje lanac hotela u Holandiji.

– Vodio je ekscentričan i raskošan život, a mnogo para trošio je i tako što je čašćavao djevojke iz siromašnih četvrti Karatahene – otkrila je policija. Međutim, takav život došao mu je glave. Kako je otkriveno, uhapšen je zahvaljujući majci jedne djevojke, koja je policiji prijavila da njena ćerka dolazi kući s velikim sumama novca, provodi vikende van kuće, konzumira alkohol i boravi u elitnim stanovima sa dvostruko starijim strancima.

Lanac prostitucije

– Sumnjala je da je njena ćerka uvučena u prostituciju. Na osnovu njene prijave, istražna grupa prikupljala je informacije i utvrdila da nije riječ o prostituciji, već da se njena ćerka zbližila s ljudima iz jednog od najmoćnijih kartela – navodi se na sajtu kolumbijske policije.

Ivan Armuš
FOTO: PRINTCSREEN

Kako navode, pored Armuša, uhapšene su još dvije osobe osumnjičene za učešće u švercu pola tone droge.

– Uspjeli smo da identifikujemo čitavu strukturu koja je trgovala drogom iz kolumbijskih Kariba. Pored Armuša, uhapšena su još dva Kolumbijca – potvrdio je general-major Alehandro Bustamante, direktor odjeljenja za borbu protiv narkotika, koji je Armuša označio kao “opasnog čovjeka”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button