PLJEVLJA: Požar na brdu Golubinja, u gašenju plamena uključeni helikopteri Vojske Crne Gore - Volim Podgoricu

PLJEVLJA: Požar na brdu Golubinja, u gašenju plamena uključeni helikopteri Vojske Crne Gore

Požar koji je u toku noći zahvatio dio šumskog pojasa na brdu Golubinja iznad gradskog parka „Vodice“ u toku jutra se proširio prema vrhu borove šume, javlja portal PV Informer.

Iz užeg dijela grada se poslije ponoći mogla vidjeti vatra na brdu Golubinja. U jutarnjim časovima pepeo izgorjelih borova i dim prisutan u naselju Golubinja.

Kako prenosi PV Informer, zbog visoke temperature i nepristupačnog terena stanje na terenu je veoma teško i prijeti da izmakne kontroli. Zbog nepristupačnog terena gdje je gašenje požara moguće jedino sa naprtnjačama, razmatrana je mogućnost da se zatraži pomoć iz vazduha.

Iz tog razloga u gašenje požara su uključeni helikopteri Vojske Crne Gore, koji gase požar u gornjem dijelu brda.

Kako prenosi taj medij, helikopteri zahvataju vodu sa obližnjeg Borovičkog jezera, što omogućava više naleta iznad područja zahvaćenog požarom.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, njih oko 15 zajedno sa pripravnicima raspoređeni su u podnožju brda prema gradskom parku Vodice, a sve da bi spriječili da se požar proširi prema ugostiteljskim i sportskim objektima u tom dijelu grada.

Vatrogasci su uključili i pretraživanje terena dronom, da bi uvidom u pravac širenja požara, angažovali na tom pravcu vatrogasce na sprečavanju njegovog daljeg širenja.

(PV Informer)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com