Pogledajte kako će izgledati buduća dionica auto-puta od Požege do Boljara - Volim Podgoricu

Pogledajte kako će izgledati buduća dionica auto-puta od Požege do Boljara

Kompanija “Skyscrapers Construction Srbija“ objavila je prije dvije godine video koji pokazuje kako bi trebalo da izgleda buduća dionica auto-puta od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom. Auto-put će prolaziti trasom Požega – Arilje – Ivanjica – Boljare u dužini od oko 106 kilometara.

Dionica od Požege do Duge Poljane biće dugačka 78 kilometara, a njena izgradnja počela je krajem marta ove godine. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 1,8 milijardi eura.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije stavilo je prije desetak dana na javni uvid Nacrt prostornog plana područja posebne namjene infrastrukturnog koridora Beograd-Južni Jadran, dionica Požega-Boljare.

Budući auto-put, čiji je jedan dio, od Požege do Duge Poljane, počeo da se gradi 2022. godine, prolaziće Dolinom Moravice, između padina Javora i Golije, preko Pešterske visoravni do granice sa Crnom Gorom.

Planirana trasa autoputa je podijeljena na jedanaest dionica, ukupne dužine 106,3 km. Planiran je preliminarni koridor u dužini od 86,71 km i širini od 1.000 m za dionice 2-9 i dionicu 11, te koridor autoputa u dužini od 19,59 km i prosječnoj širini od 200 do 300 m za dionice 1 i 10.

Auto-put je planiran sa najmanje dvije saobraćajne trake i jednom zaustavnom trakom za svaki smjer, a projektovan je za brzinu od 100 km/h do 120 km/h. Navedena podjela trase na 11 dionica je uslovna, navodi se u planu u kojem stoji i da će dionice 1 i 10 imati ukupno 21 most i tri tunela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com