U Cirihu uhapšeno pet crnogorskih državljana osumnjičenih za šverc kokaina

Švajcarska policija uhapsila je osam osoba zbog šverca kokaina, a kod petorice osumnjičenih pronađeni su pasoši na kojima su imena Koste Radovića, Siniše Jankovića i Mihaila Vukčevića iz Podgorice, Željko Dudića iz Kotora i Tomice Šekularca iz Budve.

Oni su uhapšeni u Cirihu, a kod njih je pronađeno oko kilogram kokaina, piše Dan.

Policija sumnja da su svi uhapšeni sa područja bivše Jugoslavije i da pripadaju organizovanoj mreži švercera droge.

Radović i Janković su uhapšen u petak veče, dok su Vukčević, Šekularac i Dudić privedeni dvije noći ranije.

„U toku je potvrda identiteta osumnjičenih, kako bi se utvrdilo da li je riječ o falsifikovanim pasošima ili ne. Uhapšeni tvrde da nije riječ o falsifikatima, ali procedura mora biti ispoštovana. Nesporno je da su svi uhapšeni sa područja Jugoslavije, a tražili su da se o privođenju ne obavještavaju njihove ambasade. Osumnjičeni na to imaju zakonsko pravo, a jedan od njih je priznao izvršenje krivičnog djela i ponudio se da bude svjedok saradnik“, potvrđeno je Danu u švajcarskoj policiji.

Navodno, osumnjičeni Šekularac je priznao istražiteljima da je učestvovao u švercu kokaina kako bi dobio manju zatvorsku kaznu.

Šekularac, Dudić i Vukčević uhapšeni su u jednom iznajmljenom stanu u centru Ciriha, a u Švajcarsku su doputovali kao turisti vozilom jedne rentakar agencije. Njihova veza za nabavku kokaina bio je Kosta Radović, koji je priveden, na osnovu Šekularčevog iskaza.

Kako se sumnja, Radović je došao u Švajcarsku početkom maja, dok su ostali osumnjičeni u tu zemlju stigli prošle nedjelje.

Kokain koji je kod njih pronađen trebalo je da bude prebačen u Crnu Goru, tačnije u Podgoricu. Takođe, sumnja se da su ostala četvorica osumnjičenih, koji još uvijek nijesu identifikovani, iste količine droge trebali da prebace u Hrvatsku i Srbiju.

Istražitelji vjeruju da su osumnjičeni samo bili prethodnica grupe koja je trebalo da prokrijumčari veće količine kokaina.

Poslije ove akcije, švajcarska policija je izvršila nekoliko racija, u kojima niko nije uhapšen, ali je zaplijenjen materijal koji će poslužiti u daljoj istrazi.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da od Interpola još uvijek nijesu dobili bliže informacije u vezi sa ovim događajem, te da očekuju da će biti obaviješteni, s obzirom na to da se radi o crnogorskim državljanima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com