Car Mesi za Kup kralja (VIDEO) - Volim Podgoricu

Car Mesi za Kup kralja (VIDEO)

Fudbaleri Barselone osvojili su Kup Kralaj pošto su u finalu na Kamp Nou pobijedili Atletik Bilbao sa 3:1. Utakmicu je obilježio fantastični Lionel Mesi koji je postigao prvi i posljednji gol Katalonaca.

Argentinski fudbaler još jednom je potvrdio svoju klasu, ponovo je zablistao u finalu kada je to bilo najpotrebnije i najzaslužniji je što su Katalonci osvojili duplu krunu. Strijelac trećeg gola za Barselonu bio je Nejmar, a jedini pogodak za tim iz Bilbaa postigao je Injaki Vilijams 10 minuta prije kraja. 

Barsa je tako osvojila 26. trofej u Kupu Kralja, a prvi od 2012. godine. Bio je ovo i posljednji meč legendarnog Ćavija Ernandesa na Kamp Nou. Priliku da osvoje triplu krunu Katalonci će imati u finalu Lige šampiona koje početkom juna igraju protiv Juventusa. 

U 20. minutu nevjerovatni Argentinac nanizao je nekoliko igrača Atletika na desnoj strani prije nego što je zalomio u sredinu i sjajnim udarcem u bliži ugao doveo svoj tim do prednosti. U 36. minutu poslije nekoliko brzih dodavanja lopta je stigla do Suaresa koji je bio nesebičan, proslijedio je do Nejmara, a Brazilac nije imao težak posao.

U drugom poluvremenu Barselona je igrala znatno opuštenije, ali je i pored toga u potpunosti kontrolisala dešavanja na terenu. U 74. minutu je i definitivno odlučen pobjednik, Dani Alves je prošao po desnoj strani i poslao oštru loptu, a na prvoj stativi Mesi je stigao ispred čuvara i jednim dodirom je pogodio za 3:0. 10 minuta prije kraja Injaki Vilijams savladao je Ter Štegena i ublažio poraz svoje ekipe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com