IBRAHIMOVIĆ: Vlada zainteresovana da vrati u državno vlasništvo dio Luke Bar

Vlada je zainteresovana da razmotri sve modele razvoja, pa i da, ukoliko se za to stvore realni preduslovi, vrati u državno vlasništvo dio Luke Bar kojim trenutno upravlja turski partner, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović.

On je, odgovarajući na pitanje poslanika Pokreta za promjene (PzP) Vladana Raičevića, kazao da je Luka Bar izuzetno značajna za Crnu Goru.

“Nemam zvaničnu informaciju da vlasnik Port of Adria želi da proda udio od oko 60 odsto u luci, ali sam u nekim razgovorima došao do zaključka da, ipak, ima interesovanja. Ne smijemo dozvoliti da neko kupi taj dio, mi taj dragulj moramo da sačuvamo, poručio je Ibrahimović.

On je rekao da je važno da Crna Gora ispunjava obaveze iz Berlinskog procesa, jer će na taj način uspjeti da valorizuje potencijale Luke Bar.

Ibrahimović je dodao i da Crna Gora što prije mora da se vrati na mapu transporta tovara.

Raičević je, komentarišući odgovor Ibrahimovića, naveo da ima informaciju da su neke velike kompanije zainteresovane za kupovinu čitavog konzorcijuma.

“Imam informaciju da je Mediterranean Shipping Company dostavila ponudu Global Portsu, uz krajnji rok prodaje do 13. jula, rekao je Raićević i dodao da bi to mogao biti veliki problem za Crnu Goru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com