Injac sa predstavnicima IRF-a: Intenzivirati saradnju u cilju poboljšanja uslova za život u Podgorici - Volim Podgoricu

Injac sa predstavnicima IRF-a: Intenzivirati saradnju u cilju poboljšanja uslova za život u Podgorici

Rukovodstvo Glavnog grada je predstavilo ambicioznu agendu ulaganja u razvoj Podgorice tokom sastanka sa delegacijom Investiciono-razvojnog fonda (IRF), saopšteno je iz PG Biroa.

Gradonačelnica Olivera Injac razgovarala je sa delegacijom IRF-a na čelu sa izvršnom direktoricom Irenom Radović i predsjednikom Odbora direktora Velizarom Kaluđerovićem.

Tema sastanka, kojem su prisustvovali i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević, bila je dalje snaženje partnerstva sa IRF-om, sa fokusom na tekuće i planirane aktivnosti, u cilju realizacije infrastrukturnih projekata koji su u nadležnosti Glavnog grada.

“Rukovodstvo Glavnog grada je predstavilo ambicioznu agendu ulaganja u razvoj Podgorice, prvenstveno sa ciljem rješavanja gorućih problema u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, zaštite životne sredine, digitalizacije, podsticaja razvoja privrede sa posebnim akcentom na unapređenje projekata i pozicije žena i mladih u biznisu, kao i brojnih drugih projekata, čija realizacija predstavlja nužnu pretpostavku za unapređenje uslova života”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, ističe se, razgovarali i o mogućnosti da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, “a sve u cilju stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život građana”, kao i unapređenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

“Na sastanku je iskazana spremnost i posvećenost snaženju saradnje u narednom periodu, u cilju ubrzanog privrednog razvoja grada u cilju unapređenja kvaliteta života za više od oko jedne trećine građana Crne Gore koji žive u Podgorici”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com