Irinej: Neke naše komšije i svjetski moćnici gledaju na srpski narod na neki poseban način - Volim Podgoricu

Irinej: Neke naše komšije i svjetski moćnici gledaju na srpski narod na neki poseban način

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, pozvao je danas na jedinstvo srpskog naroda da bi se “odupro iskušenjima u kojima  se nalazi”.

Irinej je rekao da je u Beogradu na današnjem sastanku državnog vrha Srbije i predstavnika Srba iz regiona konstatovano da “srpski narod nalazi u iskušenjima i problemima, mada to nije novo u njegovoj istoriji”.

Navodeći da su predočeni izvještaji o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, patrijarh je rekao neke “naše komšije i neke svjetski moćnici gledaju na srpski narod s nekim svojim pretpostavkama, na neki poseban način”.

Po riječima patrijarha, “poruka srpskom narodu, pogotovo mlađem svijetu” s današnjeg sastanka je “ostane na svojim ognjištima”.

Parafrazirajući stih Alekse Šantića, Irinej je rekao da “sunce tuđeg neba neće grijati kao što domaće grije” i da je “to poruka našem narodu koji misli da je negdje van Srbije mnogo bolje”.

BETA

2 komentara

  1. Regards just for the excellent knowledge right here component web-site, can be found in tiny little ask weblog tv audience. Just who mentioned this excellent provide? . . . .Relationship are mindful, want should be type. That doesn’t be jealous of, but there’s more brag, boastful. It’s not necessarily obnoxious, it is not self-seeking, many years merely angered, this can carries not at all all time high of most errors. Real love ceases to appreciate hateful rejoices utilizing specifics. This method automatically safeguards, ensure you trusts, continually wishes, be sure you perseveres.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com