IRINEJ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM SRBIJE U CG: Patrijarh potresen aktuelnim dešavanjima - Volim Podgoricu

IRINEJ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM SRBIJE U CG: Patrijarh potresen aktuelnim dešavanjima

Patrijarh Irinej razgovarao je danas sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, Vladimirom Božovićem, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Irinej je, kao je saopšteno, duboko potresen aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori povodom predloga Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

“Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej primio je 25. decembra 2019. godine u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu Njegovu Ekselenciju Vladimira Božovića, novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori. Ambasador Vladimir Božović zahvalio je Patrijarhu srpskom g. Irineju za upriličen prijem tokom koga su razgovarali o tekućim problemima sa kojima su suočene eparhije Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori. Njegova Svetost je duboko potresen aktuelnim dešavanjima povodom predloga Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica ali se usrdno moli Gospodu da dođe do mira i jedinstva između crnogorskih državnih organa i crkvenih velikodostojnika zarad dobrobiti svih naroda bez obzira na veroispovest i nacionalnu pripadnost u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

1 komentar

  1. The the next time I just read a blog, I really hope that this doesnt disappoint me approximately brussels. Get real, Yes, it was my option to read, but I really thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is usually a couple of whining about something that you could fix when you werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com