JOKIĆ: Najoštrije osuđujem napad na paroha kotorskog i njegovu suprugu, vinovnike najoštrije kazniti

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić najoštrije je osudio ponašanje grupe Kotorana koji su u noći sa drugog na treći maj, prijetili na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, a zatim i fizički ugrozili sugrađanku Ivanu Krivokapić, nakon što ih je prethodno upozoravala da ne sprovedu u djelo iskazanu namjeru skrnavljenja crkve Svetog Nikole, objavljeno je na njegovom Fejsbuk profilu.

“Povodom događaja – napada na paroha kotorskog Nemanju Krivokapića i njegovu suprugu Ivanu u njihovom domu, bio taj napad fizički, verbalni, ili bilo kakav drugi napad na sakralni objekat, odnosno na crkvu Svetog Nikole u Kotoru, desio se on ili bio u namjeri da se desi, predstavlja nešto za što nisam mogao da vjerujem da se može desiti u našem gradu. Stoga najoštirije i najjače što mogu, osuđujem takav akt, bez obzira od koga on dolazio. Bez obzira kako se to lice zvalo, kojoj partiji, narodu, bilo čemu pripadao, nešto je što je za najoštriju moguću osudu i nešto što nije primjereno ovom gradu, niti bilo kakvom civilizovanom društvu”, kazao je Jokić za Radio Kotor.

 

On je kazao da je već ranije govorio da u Kotoru ljudi žive, “ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima”.

“Mi ovdje zajedno živimo i to je najveći kvalitet našeg grada, pa su ovakvi nedostojni postupci, ujedno i nedostojni bilo kojeg civilizovanog čovjeka i zaista bacaju ljagu, ne samo na tu osobu, nego na cijeli naš grad. Zato pozivam, apelujem i molim državne organe da ne bagatelišemo sa ovakvim slučajevima, bez obzira prema kojoj strani bili upereni, odnosno pojedincu u našem gradu, već da se vinovnici pronađu i kazne najoštrije u okviru onoga što su zakonske mogućnosti. Da se to uradi kao poruka da ovdje čuvamo jedno ozbiljno društveno dobro, a to je naš zajednički život”, rekao je Jokić.

Ističe da u slučaju narušavanja zajedničkog života, građanima Kotora neće ostati ništa.

“Zato i apel na sve građane Kotora da zajednički osudimo ovakav vandalski čin. Apel na sve i da prezremo ovakva ponašanja, ma sa koje strane dolazila i da našim skladnim i zajedničkim životom pošaljemo najoštriju poruku ovakvim izgrednicima i vandalima”, rekao je Jokić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button