JOKOVIĆ: Prehrambena sigurnost jedan je od najvećih izazova

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković zajedno sa generalnim direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem i savjetnikom za stočarstvo Miodragom Došljakom, obišao je u Danilovgradu farmu Željka Radiča, Fabriku stočne hrane A.D. Spuž kao i Farmu koka nosilja Agromont.

Tokom obilaska ministar je sa proizvođačima razgovarao o modelima i mogućnostima saradnje, kao i  uslovima proizvodnje i načinu funkcionisanja na ovim gazdinstvima i pogonima, sa posebnim fokusom na podršku u kontinuitetu snabdijevanja tržišta.

Ministar Joković je istakao da je prehrambena sigurnost jedan od najvećih izazova sa kojima se susreću sve zemlje u svijetu, ali da su uspješni mali i srednji proizvođači hrane garancija da će ovi problemi biti uspješno riješeni.

Uz pomoć države za unapređenje konkurentnosti proizvodnje kroz bespovratnu podršku za nabavku opreme i mehanizacije proizvodnja će se još više unaprijediti a na taj način se dostiže i šira turistička ponuda i razvoj cjelokupne ekonomije u Crnoj Gori.

Ministar je poručio da država prati kretanja na tržištu i naglasio da će Ministarstvo pružiti aktivnu podršku svim sektorima poljoprivredne proizvodnje.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com