JOKOVIĆ ZA KURIR: Vlada će biti posvećena popravljanju odnosa sa Srbijom

Ministar poljoprivrede i lider SNP-a Vladimir Joković ocijenio da su odnosi između Srbije na niskom nivou i najavio da će Vlada premijera Dritana Abazovića biti maksimalno posvećena njihovom popravljanju.

Joković je rekao da nije najzadovoljniji današnjim odnosima Srbije i Crne Gore, ali da će Vlada u kojoj SNP učestvuje biti posvećena popravljanju odnosa između dvoje bliske zemlje.

„Ova Vlada maksimalno je posvećena da ti odnosi budu na najvišem mogućem nivou”, kazao je Jokoivić  za televiziju Kurir  i dodao da je siguran da će učiniti sve da ti odnosi budu na obostrano zadovoljstvo.

“Ne može se reći da su ovo najgori odnosi u istoriji dvije države jer, kad su se Srbija i Crna Gora odvajale, bilo je trenutaka kad su ti odnosi bili gori nego ikada“, naveo Joković i podsjetio da je “za dobre odnose potrebno dvoje”.

On je uvjeren da „u sadašnjoj vlasti u Srbiji, ali i u Crnoj Gori gdje u velikoj mjeri učestvuje Socijalistička narodna partija, postoji volja da se izbalansiraju odnosi, i da će to dovesti do zadovoljavajućeg nivoa koji će odgovarati i interesima Srbije ali i Crne Gore“.

Komentarišući navode da se podrškom manjinskoj Vladi Demokratska partija socijalista vraća u vlast Joković je rekao oni samo daju manjinsku podršku ovoj vladi ne učestvujući u njoj.

„Ovo nije neviđeno. I u Srbiji se ovako nešto desilo. Ivica Dačić je na predsjedničkim izborima između Borisa Tadića i Tome Nikolića kazao da ne zna ko će biti predsjednik ali i da zna ko će biti premijer. Tada je on imao samo desetak mandata u Skupštini, što se može računati kao Dritanovih 3 mandata ovdje, pa je bio premijer. I u Srbiji je isto ovo viđeno kao što je sad i u Crnoj Gori.“, kazao je on.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com