JOŠ JEDNA ŽRTVA STRAVIČNE NESREĆE: Posle Dragana (15) podlegao i Stanislav (23)

Mladić koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Obrenovcu u noći između nedjelje i ponedeljka, Stanislav Petković (23), preminuo je jutros u Urgentnom centru. Njegovih dvoje saputnika N. M. (15) i A. R. (16), iz džipa koji se zakucao u zid na uglu ulica Vojvode Mišića i Kralja Petra Prvog, u stabilnom su stanju.

Dječak koji je poginuo na licu mjesta na svoj rođendan, Dragan Tešić (15), biće sahranjen sutra na Novom obrenovačkom groblju.

Stravična tragedija: Džipom udarili u zid, dječak poginuo na 15. rođendan! (VIDEO)

 U stravičnoj nesreći Stanislav je zadobio povrede opasne po život. Mladić je imao unutrašnje krvarenje i izvađena mu je slezina. N. M. je svjestan i oporavlja se, a A. R. je slomljena ruka i on će najvjerovatnije biti pušten kući za dva dana. Ljekari, ipak, nisu uspjeli da spasu Petkovića. Umro je juče u 4 ujutru. Njegova majka i najbliži su se nadali da će se oporaviti, ali tužna vijest ih je juče dočekala.

– Majka, s kojom je živio posle razvoda roditelja, krenula je u bolnicu jer su je zvali, a u međuvremenu je stigao telegram da je Stanislav umro – pričaju prve komšije. – On se sa svima družio, skoro se i zaposlio. Njegov automobil je parkiran tu ispred kuće. Svi smo vidjeli gde se dogodila nesreća. Šta im to bi? Da li je u pitanju umor, alkohol ili trenutak nepažnje…

Petković i trojica dječaka su u nedjelju veče izašli u kafanu na proslavu rođendana. Navodno je A. R. uzeo automobil svog oca. Za volan je sjeo Stanislav. Društvo se vozilo po Obrenovcu, da bi oko 2.45, kako su kamere zabilježile, “džip grand čiroki” dojurio iz pravca ulice Vojvode Mišića i zakucao se ogromnom brzinom u zid nekadašnjeg restorana “Ribica”. Kako saznajemo, mladići nisu bježali od policije, nisu bili problematični, niti su vozili sa ugašenim svjetlima. Na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.


Maloletni A. R. i N. M.

Petnaestogodišnji Dragan, koji je podlegao povredama na licu mjesta, došao je kod oca u Obrenovac da proslavi rođendan i kupi stvari za maturu. Živio je sa majkom u selu pored Kragujevca, posle razvoda svojih roditelja. S najboljim drugom kobne večeri želio je da “izađe u provod”.

– Kako njegovom malom bratu da kažem da Gage više nema – očajna je Draganova baba Slobodanka. – Prvi put je stavio leptir-mašnu i rekao mi: “Slikaj me, baba, da pošaljem mami da vidi”. Kupio je patike za maturu. Rekla sam mu da ih čuva, ali on je htio lijepo da se obuče za svoj dan. Dva dana ih je samo nosio. Bosonogog su nam ga vratili, sad će baka nove da mu kupi… Poginu naš Dragan na svoj rođendan. Majka mu to neće prežaliti. Pored njegove, još jednu raku da iskopamo.

Dragan je na jesen trebalo da krene u dizajnersku školu u Kragujevcu, koju je tek upisao.

Foto: M. Anđela, Radnici popravljaju zid u koji je udario džip

OSTALA RUPA U ZIDU

OD siline udarca automobila srušio se deo zida u koji se vozilo zakucalo. Majstori su juče popunjavali rupu, a Obrenovačni su i dalje u šoku poslije smrti dvojice mladića.

– Ulicom kralja Petra inače vozači jure kao ludi, blizu su i dve škole. Već smo molili da postave ovde semafor, bilo šta da bi usporili, međutim od toga nema ništa – komentarisali su prolaznici na mjestu nesreće.

(novosti.rs)

loading...

853 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com