KALUĐEROVIĆ: Policija mora biti očišćena od kriminalaca u uniformi - Volim Podgoricu

KALUĐEROVIĆ: Policija mora biti očišćena od kriminalaca u uniformi

Samo nulta tolerancija na organizovani kriminal i korupciju omogućiće zatvaranje pregovaračkih poglavlja 23. i 24., koja su ključna za dalji napredak Crne Gore u evropskim integracijama, kazala je Slađana Kaluđerović, poslanica Socijalističke narodne partije.

Kako je istakla, zalaganje za punu vladavinu prava jedan je od ugaonih temelja politike SNP-a od njenog osnivanja.

“Ni za milimetar nijesmo odstupili od principa da niko, bez obzira na svoju poziciju ili moć, nije i ne može biti iznad zakona, kao i da se policija mora očistiti od kriminalaca u uniformi”, navodi Kaluđerović.

Ona pozdravlja akciju Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja koja je u službi čišćenja Crne Gore od kriminala i korupcije.

Slavko Stojanović i Veselin Veljović zajedno su punih 15 godina bili na čelu Uprave policije, a upravo u tom vremenu kulminirali su kriminal i šverc, na šta je SNP konstantno ukazivao. Danas ponovo svjedočimo da je vrijeme majstorsko rešeto, odnosno da je zalaganje SNP-a za državu vladavine prava istrpjelo probu vremena. Pravda je možda spora, ali kad-tad zakuca na vrata svih onih koji su se ogriješili o zakon, a posebno onih čija je dužnost bila da štite zakon, umjesto što su bili kriminalci u uniformama policajaca”, zaključila je Kaluđerović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com