TERORISTA ISLAMSKE DRŽAVE UHAPŠEN U SARAJEVU: Specijalci ga opkolili na aerodromu - Volim Podgoricu

TERORISTA ISLAMSKE DRŽAVE UHAPŠEN U SARAJEVU: Specijalci ga opkolili na aerodromu

Jedna osoba, osumnjičena da je počinila krivična djela povezana s terorizmom, uhapšena je u subotu, 18. novembra na aerodromu u Sarajevu.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su saopštili da je osumnjičen za krivična djela “Organiziranje terorističke grupe”, “Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama” u vezi sa krivičnim djelom “Terorizam”.

”Navedene aktivnosti su provedene u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine”, saopštili su iz SIPA-e iz koje nisu naveli detaljnije informacije o osumnjičenom.

Iz Federalne uprave policije je za Radio Slobodna Evropa potvrđeno da se radi o Adnanu Ćatiću Adi koji je otišao u Siriju 2013. godine. Osumnjičen je da se pridružio jedinicama tzv. Islamske države.

On se nakon teritorijalnog pada ISIL-a prebacio iz Sirije u Tursku odakle je avionom došao u Sarajevo. Nakon ispitivanja u prostorijama SIPA-e, Ćatić će biti predan Tužiteljstvu BiH.

Iz Bosne i Hercegovine je u Siriju ukupno otišlo “između 250 i 300” državljana ove zemlje od 2012. do 2016. godine kad je zabilježen posljednji odlazak, prema zvaničnim podacima vlasti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com