KATNIĆ PORUČIO: Ove zakone slaviće 60 kriminalnih grupa, a ne građani, kako da ih uhapsim ako nemaju mogućnost da imaju odbranu

Crna Gora nema stručan kadar koji bi mogao da zamijeni tužioce koje država protivnu Ustavu šaljete u penziju, poručio je glavni specijani tužilac Milovoje Katnić.

On je poručio da će Crna Gora zbog toga platiti 100 milion eura, jer je kako dodaje prekinut kontinuitet u istragama.

„Ovo što vi radite jeste ad hominem i prema meni“, kazao je Katnić i dodao da je to pogrešan put i da to nikada niko u istoriji nije radio.

„Ja vam kažem da će ovih 60 kriminalnih grupa, slaviti ove zakone, a ne građani i da će tih 60 kriminalnih grupa proći na sudu kao što su prošli Kalić i Šarić, a ne zato što su tužioci loše pisali i radili“, naveo je Katnić na panel debati na temu „Kako do ispunjenja obaveza u poglavljima 23 i 24“.

Tvrdi i da su izmjene zakona uperene i protiv njega lično, te da je kako ističe prekinto “civilizacijko pravo i seniorsko iskustvo među najboljim kadrom.

“Ja sam danas izgubio dva najbolja tužioca, koji su radili najteže predmete. Tužilaštvo je već danas izgubilo 10 tužilaca i neke strukture ih ohrabruju da podnesu ostavke”, saopštio je Katnić I dodao da su i advokati u štrajku, zbog čega ni sudovi ne rade.

“Kako ja danas da lišim slobode krimilanu grupu ako nemaju mogućnost da imaju odbranu”, pitao je Katnić.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button