Katnić u pritvoru štrajkuje glađu? - Volim Podgoricu

Katnić u pritvoru štrajkuje glađu?

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nijesu konrketno odgovorili da li pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić štrajkuje glađu, već su nas uputili na sud u Podgorici, ističući da jedino on može saopštavati zvanične informacije o tome.

Portal RTCG tražio je od UIKS-a odgovor na pitanje da li je Katnić stupio u štajk glađu.

“Prema svim licima kojima je određen pritvor postupa se u skladu sa odredbama Pravilnika o bližem načinu izvršavanja pritvora kojima su, između ostalog, propisani smještaj, ishrana i zdravstvena zaštita pritvorenih lica. Shodno odredbama navedenog Pravilnika, u slučaju da pritvoreno lice odbija da uzima hranu o tome se odmah obavještava predsjednik suda koji je ovlašćen da vrši nadzor nad pritvorenim licima. Takođe, od strane zatvorskih ljekara vrši se konstantno praćenje opšteg zdravstvenog stanja i vitalnih funkcija pritvorenog lica” saopšteno je za portal RTCG iz UIKS-a.

Imajući u vidu navedeno, kako su rekli, davanje bližih podataka o pojedinim licima kojima je određen pritvor u nadležnosti je suda.

Odlukom sudije za istragu Višeg suda, Katniću je određen pritvor do 30 dana. Iz Višeg suda Portalu RTCG nijesu odgovorili da li je predsjednik suda Boris Savić obaviješten da je Katnić stupio u štrajk glađu, niti su odgovorili na pitanje vezano za zdravstveno stanje pritvorenog.

Katnić i bivši policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su prije tri dana, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Obojici je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prvo bilo određeno zadržavanje do 72 sata. Kasnije im je odredjen pritvor do 30 dana.

Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotrebe službenog položaja.

Prvo djelo se odnosi na ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 28. decembra 2020. godine, a drugo na zaštitu jednog od čelnih ljudi “kavačkog klana” Duška Roganovića.

Milivoje Katnić, bivši specijalni tužilac sumnjiči se da je, kao pripadnik kriminalne organizacije, zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću kao i da je, postupajući po Lazovićevom naređenju predmet vezan za Duška Roganovića dao u rad pripadniku kriminalne organizacije okrivljenom Saši Čađenoviću, bivšem specijalnom tužiocu.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com