KLIKOVAC: Građani nezadovoljni radom Glavnog grada, zaposlenim kasne plate - Volim Podgoricu

KLIKOVAC: Građani nezadovoljni radom Glavnog grada, zaposlenim kasne plate

Član Glavnog odbora DPS-a Andrija Klikovac kazao je da su građani Podgorice nezadovoljni radom uprave Glavnog grada. On je gostujući u “Dobro jutro Crna Goro” kazao da je u prethodna dva mjeseca u lokalnoj upravi zaključeno preko 20 ugovora o djelu, te da će nepotrebno zapošljavanje izazvati nepotrebne troškove.

Klikovac je kazao da su zaposlenim u gradskom preduzeću počele da kasne zarade.

Lokalna uprava dok je na vlasti bio DPS, kaže Klikovac, nije nesavjesno trošila novac i iza sebe je ostavila 17 miliona eura.

Vođeno je, poručuje, računa o svakom euru tog novca.

“Prema budžetu Glavnog grada za 2022. došlo do smanjenja iznosa za bruto zarade u Glavnom gradu u odnosu na prethodnu godinu, a danas po rebalansu istog tog budžeta za 2023. imate uvećanje za preko 200 hiljada eura po osnovu ugovora o djelu, a 3,5 miliona eura više po osnovu isplate bruto zarada zaposlenih”, kazao je Klikovac.

To je, kaže, preslikavanje jednog nefunkcionalnog modela sa državnog nivoa.

Dakle, imamo u tri godine 27 hiljada lica više zaposlenih u javnom sektoru. Državni budžet je pred bankrotom. Imate nikad manji suficit budžeta nakon ljetnje sezone, šta će se desiti u novembru, decembru, januaru… Koliko će biti dovoljno kredita da se finansira javna potrošnja”, poručio je Klikovac.

Za šest mjeseci, ističe, građani nijesu čuli o nekom novom projektu, uređenju nekog novog parka, izgradnji bulevara, mosta…

“Nije mali period pola godine, ukoliko ne može da se dođe do novih projekata može se predstaviti neka vizija”, istakao je Klikovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com