Knežević: Božić predstavlja simbol novog snaženja duha pravoslavnih vjernika - Volim Podgoricu

Knežević: Božić predstavlja simbol novog snaženja duha pravoslavnih vjernika

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da Božić za pravoslavne vjernike ima svoju najveću potvrdu u vječnom rađanju Isusa Hrista, u njegovim porukama, koje povezuju vjekove i mire narode i vjere.

“Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, predsjednik DNP-a Milan Knežević upućuje najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom, Njegovoj svetosti gospodinu Amfilohiju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i rasijanju, uz najljepše želje da Badnje veče i Božić dočekaju u mislima posvećenim Hristu, u jačanju duhovnog spokoja, radosti i harmonije. Božić je upravo zato duhovni praznik, koji za pravoslavne vjernike ima svoju najveću potvrdu u vječnom rađanju Isusa Hrista, u njegovim porukama, koje povezuju vjekove i mire narode i vjere”, navodi se u saopštenju DNP-a.

Knežević ističe da svaki Božić predstavlja simbol novog snaženja duha pravoslavnih vjernika, dan jačanja vjere pravoslavne, ali da se Božić uvijek javlja i kao snažna potvrda uvažavanja svih drugih vjera na našim i širim prostorima.

“Knežević poručuje da se u tom smislu očituje univerzalna božićna poruka o jačanju družbe i prijateljstva među svim narodima i vjerama, kao zaloga očuvanja tradicionalnih duhovnih i moralnih vrijednosti, i unutrašnjeg sklada na kojem Crna Gora opstaje kroz vjekove, multikonfesionalna i multinacionalna, uz poštovanje svih vjera i nacija. Hristos se rodi – vaistinu..! ”

Vijesti

2 komentara

  1. I think this is among the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really great : D. Good job, cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com