KNEŽEVIĆ PORUČIO: U Crnoj Gori se rijetko ko može osjećati sigurno

Odbor za bezbjednost i odbranu usvojio je inicijativu za kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa dešavanjima tokom blokade magistralnog puta Nikšić – Podgorica 8. aprila.

Datum održavanja sjednice biće naknadno utvrđen, nakon što su članovi odbora od ministra zatražili više detalja o posljednjim dešavanjima u zemlji.

Inicijativu za saslušanje podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević.

On je konstatovao da je ministar Sekulović iskazao spremnost da dođe na sjednicu odbora, iako je to, kako je rekao, svakako njegova obaveza budući da ga je na poziciju ministra birao parlament.

“Rijetko se ko u Crnoj Gori može osjećati sigurno. Čini mi se da reforme u bezbjednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-političkom životu Crne Gore, pa je bitno da ovdje danas prisustvuje ministar Sekulić i da nakon izglasavanje inicijative zakažemo odmah sjednicu kako bi on bio prisutan sa saradnicima i dao odgovore na pitanja koja su se pojavila u javnosti”, rekao je Knežević.

Kaže kako smatra da je odbor na čijem je čelu jedini organ koji traži i želi da se razriješe svi bezbjednosni izazovi u Crnoj Gori.

“Zakazaćemo još kontrolnih saslušanja kako bi sve ovo o čemu govorite bilo razmatrano i anulirano da nam se ne bi dešavalo. Ministar je dobio informaciju prošlog petka popodne o saslušavanju. Nijesam imao komunikaciju s njim, ali sam smatrao zbog urgentnosti situacije, da bi trebalo danas obaviti saslušanje”, istakao je Knežević.

Čini mu se, kako je rekao, da je situacija u bezbjednosnom sektoru histerična, a ne euforična.

Član odbora Predrag Bošković (DPS), koji je takođe jedan od inicijatora saslušanja Sekulovića, rekao je da bi trebalo razmisliti da se nova sjednica zakaže narednih dana kako bi ministar imao vremena da dostavi neophodne informacije u vezi sa događajima zbog kojih je zatraženo saslušanje.

Sa zahtjevom Boškovića saglasan je i Ivan Brajović (SD), što je podržao i Mevludin Nuhodžić. Kazao je da se nada da će u Crnoj Gori prestati euforija, i biti manje incidenata.

loading...

3 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button