KNEŽEVIĆ: Saznati postoji li komunikacija između Medenice i Mugoše oko presude za “državni udar” - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Saznati postoji li komunikacija između Medenice i Mugoše oko presude za “državni udar”

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević održali su danas pres konferenciju i poručili da je doboro da javnost sazna da li postoje još neki operativni podaci, poruke, između Vesne Medenice i predsjednice vijeća Višeg suda Suzane Mugoše koja je donijela osuđujuću presudu u premetu pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

“Povod za pres je skaj prepiska oko presude za “državni udar” između Ljuba Milovića i Petra Lazovića, kao i Vesne Medenice i gospođe Marije Boričić, i želim da ih pitam da li su tužioci pročitali ovu prepisku da je “U Kotoru sve završeno” a to znači da je jedan od njih išao kod Zvicera da obezbjedni novac i da ne postoji limit kako bi ja i Mandić bili osuđeni na Apelacinom sudu. Želim da pitam jednog od tužilaca koji je sve ovo pročitao a li je pokrenut predmet povodom ovoga” kazao je Knežević.

On je istakao da vjeruje da će se nadležni vrlo brzo oglasiti, jer je ovo kako navodi jedan od dokaza kako je montiran državni udar.

“Ako postoji prepiska Medenice i Mugoše očekujemo da se tužilaštvo oglasi. Sudski savjet snom mrtvijem spava. Početkom ponovljenog tražili smo da se optužnica objavi”, istakao je on.

Mandić je naveo da se juče desio pravosudni zemljotres objavljivanjem skaj prepiske i da zakon nije bio jednak za sve.

“Svaki građanin želi da ima jednaka prava i da dobije pravdu, a ne da novac mafije vrši glavnu ulogu i da uništi nekome život” istakao je Mandić.

On je kazao da su svašta proživjeli zbog optužbi za kako je kazao “lažni državni udar”.

“Danas kad isplivala na površinu to smeće od našeg pravosuđa na koje može da utiče mafija, moramo da se zapitamo da li Tužilački i Sudski savjet rade svoj posao. Konstatovano je, objavom skaj prepiske, da je mafija kupovala presude od sudija. Postojale su ipak i neke časne sudije. Treba da se utvrdi mreža sudija koje su za novac spremen da daju presude”, kazao je Mandić.

On je rekao da javnost mora da zna da je ovo taj momenat gdje treba da se otvori priča o pravosuđu i da su najodgovorniji Tužilački savjet i Sudski savjet.

“Imamo jednu veliku dramu koju neko želi da u medijima izbjegne, da to traje jedan dan, niko se nije oglasio, mislim da je ovo jedna od tačaka preko koje ne smije da se kaže ništa se nije desilo. Radi se o nečemu višem, radi se o sudbini da li će ovo da bude demokratska zemlja i da li će institucije da rade za interes svih građana Crne Gore. Znamo da su određene institucije oboljele od korupcie”, naglasio je Mandić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com